ВОЛЕЛА БИХ ДА САМ КАО ЈЕЛИСАВЕТА: Срна Ђенадић о улогама у "Колу среће", и филму "Траг дивљачи"

М. ЈУНГИЋ МИЛОШЕВИЋ

24. 01. 2022. у 13:03

ОД када је, како каже, имала "лудачку" срећу да положи пријемни испит на Факултету драмских уметности у Београду, срећа је наставила да се осмехује младој глумици Срни Ђенадић (25). Истог дана, када је добила улогу Тес у мјузиклу "Флешденс" (Позориште на Теразијама), понуђена јој је и улога Јелисавете у домаћој теленовели "Коло среће" (ТВ Прва).

ВОЛЕЛА БИХ ДА САМ КАО ЈЕЛИСАВЕТА: Срна Ђенадић о улогама у  Колу среће,  и филму  Траг дивљачи

Фото В. Данилов

И мада обожава мјузикл, ипак је превагнула серија. Да све буде још занимљивије, уследиле су и понуде за две роле у позоришту, које је тешка срца морала да одбије.

- Улога Јелисавете је првобитно била намењена мојој колегиници, која се повредила после два дана и није могла да настави снимање. Тако сам ускочила у ту улогу, мада сам већ имала договорен посао за рад у кафићу на Ади Бојани, преко лета - прича, за "Новости", Срна Ђенадић, коју смо већ гледали у серији "Убице мог оца 4" (Ања Савић) и филму "Тома" (медицинска сестра). Наступа и у представама "Снежна краљица", "Рибарске свађе", "Немушти језик", "Пошто гвожђе" и "Сан летње ноћи".

- Да сам цртала екипу на сету "Кола среће", не бих је боље насликала. Међусобно се сјајно допуњујемо, уз подршку старијих колега. Имала сам огромну трему када сам са Гораном Радаковићем снимала сцену између оца и ћерке, после пропале свадбе. Био ми је велика подршка, као права очинска фигура.

Мада је сушта супротност лику својеглаве и размажене Јелисавете, наша саговорница признаје да би једну њену особину радо "усвојила".

- Волела бих да одмах кажем шта ми смета. Нисам конфликтна личност и много тога прећутим и акумулирам у себи. А код Јелисавете ми се допада оно њено "што на уму, то на друму". Међутим, није добро што не размишља о последицама. Пошто нема мајку, узор јој је баба Персида, особа са погрешним животним постулатима. А и њеним оцем, Љубом, управља Персида. Тако је Јелисавета имала две опције, да се угледа на оца или на бабу.

Млада глумица је прошле године, изненада, ускочила у још једну улогу (секретарица Анамарија) у "Трагу дивљачи", дебитантском филму редитеља Ненада Павловића. Заснован је на јунацима и прози његовог славног оца, Живојина Павловића, а у биоскопе стиже ове године.

- Док сам радила у кафићу, позвала ме је другарица да дођем у Књажевац на снимање, јер им се глумица разболела. Имала сам велику трему, али сви су били дивни према мени. Играју Мики Манојловић, Јово Максић, Петар Зекавица, Нада Шаргин, Милена Павловић...

Када сам завршила снимање, Мики ми је рекао: "Желим ти да снимиш бар оволико филмова колико сам ја снимио".

Ђенадићева нам је открила и који "рецепт" примењује за превазилажење треме.

- Трудим се да будем што више у улози коју играм. Тако нас је учио и професор Драган Петровић Пеле, још на Академији. Рекао ми је: "Срна, ти ниси ти, већ си лик који тумачиш".

Већу трему имам пред позоришном публиком, јер видим како реагују и све се дешава у том тренутку. А на сету сам опуштенија јер су око мене људи које знам. Психотерапија ми, већ три и по године, помаже да не посматрам себе само из критичког угла. Глумци су врло самокритични, посебно на почетку, увек се питају јесу ли довољно добри.

На крају, сазнали смо и шта Срну испуњава срећом.

- Моји пријатељи су ми највеће благо. Они су породица коју сами бирамо. Ти предивни људи су моје уземљење. Срећу ми доносе и моје мачке, персијанка Бранта (име добила по Бранки Катић), коју ми је поклонио колега Владимир Нићифоровић, када се одселио у Париз. Руску плаву мачку, Ауру, добила сам од моје шминкерке, јер је алергична на мачју длаку.

ДОНИРАЛА БИХ НОВАЦ У СИГУРНЕ КУЋЕ

ШТА бисте урадили са новцем, када бисте освојили седмицу на лоту?

- Прво бих обезбедила моју маму, да има све што јој треба. Донирала бих новац у сигурне куће. Пропутовала бих цео свет, са ранцем на леђима, ишла бих у Перу и на Бали, да завршим курс јоге - каже Срна Ђенадић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

У РАСКОШНОМ ЗЕЛЕНИЛУ ИЛИ НА БЕЛОМ ПЕСКУ: Ако изаберете хотел Лујо, не морате да бирате, ту су и плажа са белим песком и прелепа шума