МАРКЕС САКРИО ЋЕРКУ ОД СВИХ: Откривена тајна славног Нобеловца

А. П.

18. 01. 2022. у 21:51

СЛАВНИ колумбијски писац и нобеловац Габријел Гарсија Маркес имао је ванбрачну ћерку Индиру Като и то је била његова највећа и вишедеценијска тајна - објавио је новинар и уредник колумбијског дневног листа El Universal Густаво Татис у великој причи, а коју су пренели сви светски медији.

МАРКЕС САКРИО ЋЕРКУ ОД СВИХ: Откривена тајна славног Нобеловца

Фото АП/Архива Новости

Татис је у свом ауторском тексту написао је да је за постојање Маркесове ванбрачне ћерке, данас успешне мексичке филмске продуценткиње, чуо прве гласине у време пишчеве смрти, 2014. године. Ову вест су му потом потврдили Дасо Салвадор, пишчев пријатељ и биограф и његов вишедеценијски пријатељ Гиљермо Ангуло, али су га молили да сачека са објављивањем ове вести.

Маркес је Индиру добио из ванбрачне везе са мексичком новинарком и сценаристкињом Сузаном Като, са којом се упознао почетком деведесетих. Нобеловац и Сузана упознали су се, како се претпоставља, док су сарађивали на сценарију за играни филм Con el amor no se juega (1991) и за краткометражни El espejo de dos lunas.

Татис је навео да за Индирино постојање знају и његова два сина из брака са Мерецедес Гонча који је трајао више од пола века. Маркес ћерку никада није званично признао, али је њено постојање било "јавна тајна" за његове пријатеље. Иако није био близак са ћерком, нобеловац је, по сведочењу пријатеља, поред осталог, Индири купио кућу и аутомобил.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЖЕЛИТЕ ДА ОДУШЕВИТЕ СВОЈЕ НАЈМЛАЂЕ: Нема бољег избора од овог хотела у Бодруму, а ништа мање се ни ви нећете одушевити