ЛАУРЕАТ АЉОША ЂИДИЋ: Одлучен добитник награде Задужбине „Предраг Пеђа Томановић“

Љ. П.

18. 01. 2022. у 09:11

МЛАДИ глумац Српског народног позоришта Аљоша Ђидић, добитник је награде „Предраг Пеђа Томановић“, за улогу К. у представи „Кафка машин“ у режији Вељка Мићуновића.

ЛАУРЕАТ АЉОША ЂИДИЋ: Одлучен добитник награде Задужбине „Предраг Пеђа Томановић“

Срђан Дорошки

Жири у саставу Валентин Венцел, глумац и директор Народног позоришта Наташа Гвозденовић, позоришна критичарка и Предраг Штрбац, редитељ, оценили су да у представи сложеног садржаја, млади глумац Аљоша Ђедић, врло прецизно и нијансирано гради лик К. Без обзира на чињеницу што је реч о младом глумцу, Ањошина интерпретација је изузетно зрела, надахнута и емотивно испуњена.

Захвајући се Српском народном позоришту на поврењу које му је пружено, млади глумац је казао да је нто за њега врло значајно, јер му је пружена шанса да константно буде у тренингу, а то је за младог глумца изузетно значајно, да иде из процеса у процес, да игра у делима велоиких писаца, да ради са великим редитељима и самим тим упознаје и себе и позоришни ансамбл.

Мајка Предрага Пеђе Томановића, Милена Томановић, као и сестра Хелена Михић, сложоиле су се да на овакав начин Предраг живи нови облик живота.

Управник СНП-а, Зоран Ђерић рекао је да је Аљоша Ђидић већ на неколико представа показао свој изузетан дар, као и да је ово велики изазов за младог глумца.

Уручење награде биће одржано 25. јануара. Награду додељује Задужбина „Предраг Пеђа Томановић“ сваке године 17. јануара, на дан рођења „младог великог глумца“.

Оснивачи Задужбине су родитељи Милена и Милорад Томановић, а награда се додељује за најбољу улогу коју је остварио глумац у Српском народном позоришту у Новом Саду, у претходној години.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ДИКЛИЋУ НУШИЋЕВА НАГРАДА: Одлучено ко ће добити признање за животно дело фестивала у Смедереву