ДВЕ СЛОВЕНАЧКЕ ПРЕДСТАВЕ У БЕОГРАДУ: "Супротно" и "Гејм" гостују у Битеф театру и Дорћол плацу

В.В.С.

17. 01. 2022. у 15:45

У БЕОГРАДУ ће крајем јануара гостовати две представе једног од водећих словеначких позоришта, Месног гледалишча Љубљана.

ДВЕ СЛОВЕНАЧКЕ ПРЕДСТАВЕ У БЕОГРАДУ: Супротно и Гејм гостују у Битеф театру и Дорћол плацу

фото:Алекса Станковић

Прва представа коју ће београдска публика имати прилику да види је "Супротно", у режији Бориса Никитина. На сцени је пет кловнова који покушавају да ураде авангардни неофашистички комад. Борис Никитин истражује границу између стварности и фикције, између документа и лажног, играјући се реториком и пропагандом. Представа је на програму 29. јануара у Битеф театру.

Наредног дана биће изведена представа "Гејм" једног од водећих словеначких редитеља млађе генерације Жиге Дивјака, чија је представа "Плућа" требало да буде приказанана 54. и 55. Битефу, али је отказана због пандемије. У овом пројекту Дивјак се бави мигрантима - људима који су прошли пола света да би избегли ратове, прогоне, насиље и сиромаштво. Деоницу која их води од Босне и Херцеговине до сигурне дестинације у Европској унији, називају "игром". Игра нема правила, закони не важе, овлашћења полиције су неограничена, насиље све бруталније. Позоришни пројекат "Гејм" проучава улогу и одговорност Словеније и њене граничне политике за животе и судбине људи у бекству. Представа ће се извести у простору Дорћол плаца. За улаз на "Гејм" неопходно је поседовање зеленог ковид сертификата.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)