СМЕХ ЈЕ ВАСКРСЕЊЕ: Претпремијера серије "Сложна браћа - The Next Đeneration"

Ј. Бањанин

27. 12. 2021. у 22:05

НАСТАВАК култне хумористичке серије из деведесетих, уз коју су одрасле бројне генерације, стиже ускоро на мале екране. Комедију "Сложна браћа - The Next Đeneration" гледаћемо на каналу Суперстар ТВ, од 4. јануара, радним данима у 21.00, осим петка, а на Првој од 8. јануара, викендом (19.55).

СМЕХ ЈЕ ВАСКРСЕЊЕ: Претпремијера серије Сложна браћа - The Next Đeneration

Љубиша Савановић, Амар Ћоровић и Маја Чампар / Фото И. Маринковић

Новинари су данас у "Комбанк дворани" видели прву од 12 епизода, у режији Милорада Милинковића. Сценарио потписује др Неле Карајлић са сином Срђаном Јанковићем, а продукцију кућа ЕТМ и "Телеком Србија".

- Када ми је пре три године мој друг и велики супарник у квизу "Ја волим Србију", Ненад Окановић, предложио да радимо наставак "Сложне браће", мислио сам да је луд. Успео је да ме увери да има још таквих. Пре четврт века, када смо снимали први серијал, замерали су нам да је мало незгодно производити смех, јер рат само што је био завршен, а потпис на Дејтонском споразуму још се није осушио. Било ми је логичније да престану да ратују и да се почнемо смејати, јер рат је смрт, а смех је васкрсење - истакао је Карајлић.

У "Сложној браћи" представљен је менталитет народа и појединаца на територији бивше Југославије, а добро познате ликове заменили су млађи. Власника кафане, Фикрета Фику Халимића (Владимир Савчић Чоби) наследио је син, Кемал, кога тумачи Марко Гверо.

- Оригинална серија, Чоби и цела дружина, бацила је високо стрелу и зато смо имали багаж. Али брзо смо одустали од размишљања о томе и направили нови свет. Некоме ће се то свидети, неко ће поредити са прошлим, а биће клинаца којима ће ово бити прва "Сложна браћа". Нелетова идеја је да се током 30 година на овим просторима није много тога променило, ни менталитет, ни амбиције, ни сукоби, а једина разлика је што у новој генерацији нема рата. Јунаци су и даље симпатични лупежи, само су дигитализовани - објашњава Гверо.

Некада је Фико радио за муслиманску страну, а традицију наставља Кемо, који има брата Ђанија (Милан Ковачевић). Викица Ћошков (Наташа Нинковић) и Винко (Љубиша Савановић) "држе" хрватску страну. Београђанина Гилета игра Андрија Кузмановић, а Брђанина, његовог пословног партнера из Републике Српске, Рале Миленковић. Амар Ћоровић тумачи Кеминог сина Мирсада, а Маја Чампар конобарицу Радицу. Свака епизода има засебну причу о 7Г мрежи, вирусима, фудбалу, "Песми Евровизије", а видећемо да ли ће интерес успети да споји три некада зараћена народа.

Марко Гверо, Наташа Нинковић и Др Неле Карајлић / Фото И. Маринковић

ИРОНИЈА О ПОДЕЛАМА

ГЕНЕРАЛНИ директор "Телекома Србија" Владимир Лучић истакао је да су страховали да ли ће нове епизоде превазићи старе:

- Комедију је увек најтеже створити јер је тешко насмејати људе, али намерно смо одабрали да радимо "Сложну браћу", зато што смо хтели да направимо иронију на све поделе које су и даље присутне у региону.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

ЖЕЛИТЕ ЛУКСУЗАН, АЛИ НЕ ПРЕТЕНЦИОЗАН ХОТЕЛ: Јако леп, уредан хотел који одише миром, чека вас у Хадаби, једном од центара Шарм Ел Шеика