ФАНТАЗМАГОРИЈА О КОВИД СТРАХУ: Љубивоје Ршумовић се, после короне, песмом захвалио на добрим жељама за брз опоравак

В. Н.

03. 12. 2021. у 14:11

ИСТАКНУТИ књижевник, песник и један од омиљених дечјих писаца Љубивоје Ршумовић (82), који је недавно победио корону, захвалио се на друштвеним мрежама свима који су му пожелели брз опоравак после болести.

ФАНТАЗМАГОРИЈА О КОВИД СТРАХУ: Љубивоје Ршумовић се, после короне, песмом захвалио на добрим жељама за брз опоравак

Фото Instagram/ljubarsumofficial

Учинио је то песмом "Дрвене ноге", чији је поднаслов "Фантазмагорија о ковид страху".

- Драги пријатељи, млади и ви мало старији, и ви најстарији који сте ми пожелели брз опоравак после ове болести, ове напасти која нам не да да нормално живимо и радимо - обратио се чувени Ршум видео-снимком пратиоцима на "Инстаграму".

- Ја вам се захваљујем, а наравно како бих могао да вам се захвалим него оним што најбоље умем да радим, а то је да напишем неку песму о томе! Е, управо сам лежећи у болници, написао песму "Дрвене ноге" и прочитаћу вам део те песме, која је подугачка, за почетак: Буде ме дрвене ноге и одомаћена мрзовоља. Мисао се гнезди као да нема намеру да се бори за смисао. Устајем збуњен. Из огледала ме гледа Пинокио, а унуци траже да машем ушима и будем смешан. Кад напабирчим довољно снаге, направићу први корак, жељан добрих дана и светлости ограничене доброте. Вртим се пелцован амбицијом да будем жив. Буди жив, наређује ми Отац. Ако већ верујеш у свашта, веруј до краја...

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)