ЏЕЈЕВ УСПОН НА ПЛАТНУ: Редитељ Немања Ћеранић о филму о популарном певачу

А. П.

03. 12. 2021. у 13:15

ФИЛМ "Недеља", биографска прича о недавно преминулом певачу Џеју Рамадановском, по сценарију Стефана Бошковића и у режији Немање Ћеранића, на недавном конкурсу Филмског центра Србије добио је финансијску подршку од 20 милиона динара.

ЏЕЈЕВ УСПОН НА ПЛАТНУ: Редитељ Немања Ћеранић о филму о популарном певачу

Немања Ћеранић, Фото Приватна архива

Редитељ Немања Ћеранић открива, за "Новости", који делови биографије популарног певача ће се наћи на екрану.

- Бавимо се Џејевим одрастањем, његовим животом у поправном дому, одласком у Аустрију са оцем, као и његов повратак и прво заљубљивање. Филм се завршава са Џејевом првом снимљеном песмом - каже редитељ.

А какав ће бити "филмски Џеј"?

- Дечак који жели да оствари свој "амерички сан" - сумира Ћеранић и објашњава зашто је, по њему, Џеј заслужио да буде овековечен и на филму.

- Његово одрастање је рефлексија његових песама. Могуће да је можда рано, али док филм изађе пред публику проћи ће још две године.

Џеј Рамадановски, Фото В. Данилов

На питање ко ће у филмској "Недељи" играти Џеја, Ћеранић нам открива:

- Сигурно неки талентовани млади глумац натуршчик. Тек треба да се ради кастинг. Рано је још и да причамо о датумима снимања. Неопходно је да се прво све добро припреми, а и да се још ради на сценарију.

Комисија ФЦС која је одабрала "Недељу" на конкурсу за суфинансирање дугометражних играних филмова, у свом образложењу, навела је да се ради о "потенцијалном биоскопском хиту". Из њиховог саопштења може се наслутити и да ћемо Џејеву биографску причу гледати и на телевизији.

- У прилог подршци овом пројекту додатно говори чињеница да су продуценти у озбиљним преговорима са телевизијским емитером, спремним да финансијском подршком омогући остатак средстава неопходних за његову реализацију - записали су чланови комисије ФЦС.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)