ПРЕМИЈЕРА КОМАДА "ОПАНЧАРЕВА ПУТЕШЕСТВИЈА": Поводом обележавања међународног дана особа са инвалидитетом

В.В.С.

02. 12. 2021. у 16:01

Поводом обележавања 3. децембра, Међународног дана особа са инвалидитетом, на вечерњој сцени Малог позоришта "Душко Радовић", премијерно ће бити изведен комични комад са играњем и певањем "Опанчарева путешествија".

ПРЕМИЈЕРА КОМАДА ОПАНЧАРЕВА ПУТЕШЕСТВИЈА: Поводом обележавања међународног дана особа са инвалидитетом

Мало позориште "Душко Радовић"

Оригинални сценарио и режију потписује Ђорђе Макаревић. Комад је настао у оквиру пројекта "Српска традиција - инклузувни програм", који реализује НВО Маска, а који је финансијски подржао Градски секретаријат за социјалну заштиту. Већ неколико година уназад у сарадњи са Малим позориштем "Душко Радовић", млади уметници са различитим сметњама у развоју имају прилику да покажу свој таленат и креативност кроз различите позоришне жанрове на различите теме. Овога пута тема је српска традиција и обичаји.

На самом почетку вечери премијерно ће бити емитован спот за нумеру "Наша два срца", за коју је текст написао Бора Ђорђевић, композитор и аранжер је Драгомир Станојевић, а изводе је Биља Крстић, Бора Ђорђевић, Горица Поповић, Снешка Јандрлић, Бојана Стаменов, Вокална радионица Бистрик, ВИС Небоград, продукција НООИС, финансијска подршка - Градски секретаријат за социјалну заштиту. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)