СТИЖЕ НАМ АЈРОН МЕЈДЕН: Британски метал бенд догодине у Београду у мају 2022. (ВИДЕО)

Танјуг

02. 12. 2021. у 00:20

БРИТАНСКИ хеви метал бенд Ајрон Мејден (Iron Maiden) поново ће наступити у Београду 24. маја 2022. године.

СТИЖЕ НАМ АЈРОН МЕЈДЕН: Британски метал бенд догодине у Београду у мају 2022. (ВИДЕО)

Фото промо

Група је у турнеју "Legacy of the Beast 2022" укључила још шест европских градова, међу којима је и Београд, саопштено је данас. Уз вишедеценијске хитове Мејдени ће изводити и песме са новог студијског албума "Senjutsu", а специјални гост на концерту биће немачки бенд "Lord of the Lost". Певач и фронтмен Мејдена Брус Дикинсон (Bruce Dickinson) рекао је да се чланови бенда "заиста радују повратку у Европу следеће године".

- Сјајно је што сада можемо да додамо Београд и друге концерте у источној Европи, велике градове и велике фанове. Узбуђен сам због нових додатака сценској продукцији и једва чекамо да сви виде шта смо планирали. Цео бенд је заиста уживао у досадашњој турнеји и сада једва чекамо да се вратимо на пут да свирамо уживо, забавимо се и видимо све вас поново - рекао је Дикинсон.

Бенд ће седми пут наступити у Београду, први пут после осам година.

Мејдени су први пут свирали у Београду 1981. године, на Хиподрому, 1984. су наступили на Сајму, а 1986. у хали Пионир. После 21 године паузе, бенд је поново наступио на Сајму 2007. године, уследио је концерт у Арени 2009, а последњи је одржан на Калемегдану у јуну 2014. године.

Два дана пре Београда, 22. маја, бенд ће одржати концерт у Загребу, 26. маја наступиће у Букурешту, а 29. маја у Кијеву. У турнеју су укључени и наступи у Бугарској, 13. јула, и у Атини три дана касније.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)