НАШЕ "СПОРТСКО СРЦЕ": У Звездара театру најављена јубиларна деведесета премијера

В. В. С.

02. 12. 2021. у 07:54

ЈУБИЛАРНА, деведесета премијера "Звездара театра" на репертоару куће је 4. децембра: драма "Спортско срце" Ђорђа Милосављевића биће изведена на сцени "Данило Бата Стојковић", у редитељској поставци Милана Караџића.

НАШЕ СПОРТСКО СРЦЕ: У Звездара театру најављена јубиларна деведесета премијера

Фото Ј. Симовић

- Овај комад је, условно говорећи, спортска прича. А, заправо, је прича која ће се од финалне утакмице светског првенства претворити у утакмицу нашег менталитета и нарави и свега што оптрећује овај, такозвани, регион. Фудбал је повод, док је суштина нешто сасвим друго, што доживљавамо сваки дан. Спорт (који је најутицајнији и најинцидентнији) убрзо се претвара у политику, као што се код нас мање-више све исполитизује - каже поводом нове представе у Звездара театру директор Душан Ковачевић.

Писац Ђорђе Милосављевић објаснио је да је идеја за текст заиста настала у време када се играла финална утакмица између Француске и Хрватске, истичући да ће се пред публиком наћи драма о "једном презреном, осрамоћеном и одбаченом оцу, његовој отуђеној ћерки, куму очајном до деструктивности, адвокатици разочараној до махнитости, као и ћеркином момку, одраслом на Дедињу..."

- Имао сам одличан текст и сјајну екипу. Волим јаку емоцију и смех, а овде их има, и хумора и трагедије. Надам се да ће публика уживати онолико колико сам и ја, док сам радио на представи - рекао је Караџић.

- Оно што ме највише привукло овом комаду је судар различитих светова, аутентичност ликова и распон од трагичног до комичног у причи. Сукобљавају се један претенциозан, снобовски, умишљен свет са страдалним, али аутентичним светом скоројевића, што истовремено производи и трагичне и комичне ефекте. Преокрети у судбини ликова су више него изазовни за глумце..

ГЛУМАЧКА ЕКИПА

ЛИК Бранка Мацуре у представи "Спортско срце" игра Милутин Мима Караџић, а његову ћерку Нина Нешковић:

- Срећна сам да позориште живи и у овим тешким временима. Ово је топла, људска прича коју ће и публика осетити - додала је Нина.

У представи играју и Александра Ђурица, Нела Михаиловић и Никола Шурбановић. Прве репризе су 7, 22. и 24. децембра.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)