ПРЕМИЈЕРНО "СПОРТСКО СРЦЕ": Нови наслов 4. децембра у Зваздара театру, у режији Милана Караџића

В.В.С.

01. 12. 2021. у 16:21

ЈУБИЛАРНА , деведесета премијера "Звездара театра" на репертоару куће је 4.децембра : драма "Спортско срце" Ђорђа Милосављевића биће изведена на сцени "Данило Бата Стојковић" , у редитељској поставци Милана Караџића.

ПРЕМИЈЕРНО СПОРТСКО СРЦЕ: Нови наслов 4. децембра у Зваздара театру, у режији Милана Караџића

фото:Јаков Симовић

- Овај комад је, условно говорећи, спортска прича. А, заправо, је прича која ће се од финалне утакмице светског првенства претворити у утакмицу нашег менталитета и нарави и свега што оптрећује овај, такозвани, регион. Фудбал је повод, док је суштина нешто сасвим друго, што доживљавамо сваки дан. Спорт (који је најутицајнији и најинцидентнији) убрзо се претвара у политику, као што се код нас мање- више све исполитизује - каже поводом нове представе у Звездара театру директор Душан Ковачевић.

Писац Ђорђе Милосављевић објаснио је да је идеја за текст заиста настала настала у време када се играла финална утакмица између Француске и Хрватске, истичући да ће се пред публиком наћи драма о "једном презреном,осрамоћеном и одбаченом оцу, његовој отуђеној ћерки, куму очајном до деструктивности, адвокатици разочараној до махнитости,као и ћеркином момку,одраслом на Дедињу..."

- Оно што ме највише привукло овом комаду је судар различитих светова, аутентичност ликова и распон од трагичног до комичног у причи - истиче редитељ Милан Караџић. - Сукобљавају се један претенциозан, снобовски, умишљен свет са страдалним, али аутентичним светом скоројевића, што истовремено производи и трагичне и комичне ефекте. Преокрети у судбини ликова су више него изазовни за глумце..

Играју Милутин Мима Караџић, Нина Нешковић, Александар Ђурица, Нела Михаиловић и Никола Шурбановић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)