НОВИ РОМАН НИНЕ САВЧИЋ: "У ланцима" је снажна прича о унитрашњим ломовима

Д. Б. М.

29. 11. 2021. у 20:02

ПОСЛЕ великог успеха претходног романа "Власник свега нашег", за који је ауторка добила Награду „Исидора Секулић“ за најбољу књигу прозе на српском језику у 2019. години, нови роман Нине Савчић "У ланцима" управо је објаио "Архипелаг" у едицији "Златно руно".

НОВИ РОМАН НИНЕ САВЧИЋ: У ланцима је снажна прича о унитрашњим ломовима

FOTO: Promo

Јунак романа  је писац говора и саопштења у једном важном министарству у Београду. У једном тренутку он одлучује да се бави и додатним послом – писањем посмртних говора и телеграма.

Тај посао доводи га у везу с необичним дневником који ће му одједном расветлити породичну трауму, историју његове мајке и спиралу видљивог и невидљивог насиља у обичној људској свакодневици. Када од клијенткиње добије понуду да напише роман о њеном оцу Генералу, он  ће тек касније схватити да је, заправо, тако изненада добио прилику коју неће моћи да одбије – да напише роман о себи и о својој породици.

Испричан у првом лицу и у мушком роду, пун заплета и снажних прича о унутрашњим ломовима у свакодневици људског живота, узбудљиви роман Нине Савчић приповеда о ланцима искуства и културе, забрана и васпитања који нас везују без наше помисли да их икада раскинемо.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)