ПОВРАТАК БЕЛОГ ИНДИЈАНЦА: Објављен шести том популарне серије "Погребник"

А. П.

30. 11. 2021. у 14:32

НАЈВЕЋИ вестерн након Блуберија... Тако је издавач "Даргауд" окарактерисао свој амбициозни стрип серијал "Погребник" још пре његовог објављивања, и тиме ставила огроман терет на плећа свог новог вестерн чеда.

ПОВРАТАК БЕЛОГ ИНДИЈАНЦА: Објављен шести том популарне серије Погребник

Фото "Макондо"

Али, већ својим првим бројем, "Погребник" је оправдао велика очекивања, и стрип је доживео огроман успех код публике, добивши притом и високе оцене критичара. Први албум само у првој години продат је у 200.000 примерака широм Европе, а сви албуми до сада у више од милион примерака.

Сада је српски издавач "Макондо" објавио шести том ове популарне серије "Погребник 6 - Салвахе", који, заправо, представља наставак приче започете у претходном делу "Бели Индијанац".

Фото "Макондо"

У петом наставку, Сид Бошам добија налог од своје веренице Џозефине Баркли да пронађе остатке њеног сина Калеба, којег су заробили Апачи и који је сахрањен у срцу забрањених земаља Аризоне. Да би извршио ову мисију, он позива Џонаса Кроуа, свог пријатеља из детињства и погребника. Оно што јој није рекао је да је сам отровао Калеба.

Фото "Макондо"

Фото "Макондо"

И да је Калеб, оженивши се Индијанком по имену Салвахе, и сам постао Апач под ратним именом Бели Индијанац. Вративши се са лешом Калеба, Салвахе и Чатом, дететом рођеним у њиховој заједници, Бошам ужива у свом тријумфу. Коначно ће моћи да се ожени Џозефином, најбогатијом женом у Тусону, под условом да се Џонас Кроу држи званичне верзије и никоме не открије да је Сид одговоран за смрт младића. Али, Салвахе је одлучна да, уз помоћ Џонаса, освети сећање на Белог Индијанаца...

Овај шести том серије, цртачким мајсторством Ралфа Мајера, талентом за колор Каролин Делаби и моћном маштом Гзавијеа Дорисона, потврђује место "Погребника" у самом врху вестерна у стрипу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)