НАГРАДЕ ОВЕ ГОДИНЕ МОЖДА НЕЋЕМО НИ ДОДЕЛИТИ! Јаков Амиџић, директор позоришног фестивала у Брчком, о расплету смотре

С. М.

26. 11. 2021. у 07:13

ДИРЕКТОР Сусрета позоришта у Брчком Јаков Амиџић (на слици), поводом одбијања учесника ове манифестације да се надмећу за признања и да их оцењује их жири у којем је глумац Бранислав Лечић, каже, за "Новости", да фестивал иде даље и да се посао обавља према пропозицијама.

НАГРАДЕ ОВЕ ГОДИНЕ МОЖДА НЕЋЕМО НИ ДОДЕЛИТИ! Јаков Амиџић, директор позоришног  фестивала у Брчком, о расплету смотре

Јаков Амиџић

- Представе се играју. Жири ради, и то иде како иде. Данас ћемо коначно видети шта ће жири одлучити. Не знам каква ће одлука жирија бити, јер није завршен програм фестивала. Синоћ се играла завршна представа "Дервиш и смрт", Народног позоришта РС из Бањалуке. Одлука жирија биће донесена данас, а вечерас ће бити одржан концерт Радета Шербеџије, и то је крај фестивала - каже Амиџић.

О томе да ли ће уопште бити донесена одлука о победницима, Амиџић каже да сви који су затражили да се изузму из оцењивања, неће добити награду, и то је то.

- Уколико сви учесници одбију да буду у конкуренцији за награде, онда их неће ни добити. И ником ништа. Награде остају фестивалу. Жири ће урадити посао. Да ли ће саопштити да нико није добио награду, као пре неколико година на Стеријином позоришту, када је жири одлучио да се ниједна награда не додели? Можда ће тако бити и сада. Али, док жири не заврши посао, не знамо одлуку - поручио је Амиџић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)