БЛИСКОСТ НАМ ЈЕ ПОСТАЛА СТРАНА: Јадран Малкович, звезда серија "Азбука нашег живота" и "Црна свадба" о глуми, отуђености међу људима

НИКОЛА ДРАЖОВИЋ

28. 11. 2021. у 16:29

КРИЗА средњих година табу је тема о којој се мало прича, не даје јој се на значају, а ретко ко успе да избегне њене последице.

БЛИСКОСТ  НАМ ЈЕ ПОСТАЛА СТРАНА: Јадран Малкович, звезда серија Азбука нашег живота и Црна свадба о глуми,  отуђености међу људима

У серији "Црна свадба" са Јеленом Ђокић, Фото Промо

У ствари, то је онај тренутак када ношени бујицом живота пролетимо кроз младост, и одједном се пробудимо на ивици пете деценије. Пуни преиспитивања и свесни да су године за нама, стварно за нама. Управо у таквој ситуацији нашли су се Урош и Весна Поповић.

Јунаци серије "Азбука нашег живота" настале по романима Мирјане Бобић Мојсиловић, у режији Јелене Бајић Јочић и продукцији "Телекома Србије" и "Контраст Студиоса", коју од 3. децембра пратимо петком од 21.00 на каналу Суперстар, а ускоро и на ТВ Прва. Некада искрено заљубљени и срећни, а сада несвесно отуђени и једно другом потпуно страни, Урош и Весна кроз 10 епизода, налик емотивном ролеркостеру, приповедају причу о једном од највећих проблема модерног друштва - брзини која одузима све. Живот, време, блискост.

У ексклузивном разговору за "ТВ новости", звезда мушког дела "Азбуке нашег живота", Јадран Малкович, открива у ком тренутку је његов Урош заборавио да воли Весну.

- Урош и даље воли Весну. То видимо у томе што јој се он увек враћа. Али постоји и тај други део приче. Све оно што се са годинама које су провели заједно испречило између њих и учинило их странцима под истим кровом. Посао, обавезе, деца, пријатељи, различита интересовања. Многи ће се препознати у овој серији, јер данас готово сви живимо "Азбуку нашег живота" - поручује на почетку разговора за "ТВ Новости" Јадран Малкович, глумац кога је каријера од Србије, преко Лондона и Немачке, на крају, ипак, вратила у Србију.

"Азбука нашег живота", Фото Контраст студиос

Како сте се обрели у серији Јелене Бајић Јочић? Да ли је све био део плана или је, ипак, судбина мало потпомогла ваш пут до "Азбуке"?

- У Србију сам дошао због друге серије. Реч је о "Црној свадби", чије је финале било овог викенда на РТС 1. Већ је познато да ту играм лик политичара Владимира Маринковића. Међутим, док сам снимао ту серију, продукција "Азбуке" и Јелена су ме пронашли на интернету, контактирали су моју агенцију и понудили ми да у серији "Азбука нашег живота" одиграм главну мушку улогу. То ме је изузетно обрадовало, а разлог више за радост пружио ми је и лик који играм.

Шта је то толико посебно у Урошу Поповићу што вас је одмах привукло?

- Прилика да дочарам мушкарца ван свих стереотипа који за њих важе, како на Балкану тако и у свету. То је једна универзална прича која у сваком кутку света има исте обрисе, а према којима мушкарци немају емоције, варају без срце и лишени су свих несигурности. Управо по томе се разликује лик Уроша. Приказан је као реалан човек, рањив, пун сумњи, страхова и недоумица. Са друге стране, Урош је пример класичног алфа мушкарца. Он је успешан бизнисмен који је за своју породицу обезбедио дом, сигурност и лагодну будућност. Негде на том путу изгубио је себе. Када се у једном тренутку освестио, схватио је да је девојка у коју је био заљубљен сада жена која има много других обавеза, а да је живот који их је спојио давно престао да постоји. У таквој ситуацији он покушава да поврати ту младост, тражећи је у свим другим женама. Међутим, оно што не схвата је то да је он тај који мора да се промени да би поново пронашао смисао у свом животу.

Једна од главних тема којима се бави "Азбука" јесте проблем отуђености? Зашто нам је блискост постала тако страна?

- Живот нам је наметнуо такав темпо. Брзина је постала најважнија. Окружени смо информацијама. Оне су део нашег живота од тренутка када отворимо очи. Технологија, друштвене мреже, интернет... Живот се преселио у свет виртуалног. А такви су постали и односи међу људима. Више не разговарамо, не гледамо једни друге у очи, само се "пратимо". Кад сам био мали, родитељи су се мучили да нас уведу у куће из паркова и са улица. Играли смо се од јутра до мрака. Данас је децу немогуће истерати из куће, натерати на дружење. Већ од тога почиње цео проблем. Јер та деца, ненавикнута на контакт са другим људима, сутра ће бити одрасли мушкарци и жене којима ће блискост бити неприродна. Отуђеност на тај начин постаје начин живота.

"Азбука нашег живота", Фото Контраст студиос

Које сцене из серије "Азбука нашег живота" ће вам остати у посебном памћењу?

- Александра и ја смо се у потпуности упознали када смо стигли на Фрушку гору. Ту смо се на снимању сцена на базену потпуно опустили. Повезала нас је та љубав према води.

Александра је у води невероватна, брза, као да јој је то природна средина. Креће се попут сирене. И ја, такође, обожавам воду, тако да смо се ту напокон ослободили и "прорадили" као Урош и Весна. Такође, имам дивне успомене и из винограда. Као и сцене у којима Александра и ја, наравно, као наши ликови, увече лежимо једно поред другог и размишљамо о одлукама које доносимо - да ли су погрешне, ко смо, куда идемо, какве ће последице имати потези које чинимо. И у посебном сећању ће ми остати сцене вожње мотором по Београду. Уживао сам док је било лепо време, а онда је дошао тренутак да снимам летње сцене у новембру, и то само у лаганој кошуљи. Да би ми било топлије, увили су ме у провидну фолију, мада нисам сигуран да је много помогла (смех). Сузе су ми текле од хладноће и сви у саобраћају су ме гледали као да сам луд.

Фото Контраст студиос

Гледали смо вас и у серији "Црна свадба". Сцене из базена озбиљно су узбуркале Србију...

- Да, чујем да се о томе веома много прича (смех), али истина је да у тим сценама, са наше стране камере, није било ничег посебно секси. Снимања су трајала дуго, било је хладно, а ми смо у том базену стајали сатима. Тако да, колико год то изазовно деловало на крају на малом екрану, уживо је, верујте, то било сасвим другачије искуство. Али ако публика ништа није приметила на нашим лицима, онда сам срећан, јер значи да смо урадили добар посао.

Који су то следећи ангажмани који вас очекују?

- Очекује ме нови пројекат у Немачкој, као и снимање филма "Хероји Халијарда". Радујем се свим изазовима који ми предстоје.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)