НОВАЦ ЈЕ МЕРИЛО МОЋИ, АЛИ НЕ И СРЕЋЕ: Магдалена Мијатовић о роли Анастасије у српској "Династији"

Марина ЈУНГИЋ МИЛОШЕВИЋ

28. 11. 2021. у 13:39

ТАЛЕНТОВАНА глумица, Магдалена Мијатовић (24), освојила је гледаоце крај малих екрана улогом Анастасије, размажене ћерке Бранка Кадића (Блејка Карингтона), у српској адаптацији најгледније сапунице свих времена, "Династије", продукцијске куће "Емоушн" и телевизије Пинк.

НОВАЦ ЈЕ МЕРИЛО МОЋИ, АЛИ НЕ И СРЕЋЕ: Магдалена Мијатовић о роли Анастасије у српској Династији

Андреј Јемцов, Магдалена Мијатовић и Бане Поповић, Фото Зоран Јовановић/Пинк

Мада је ово њено прво професионално појављивање пред камерама, Мијатовићева се одлично снашла у "кожи" атрактивне наследнице (Фелон у америчкој верзији) српског пословног магната. Иако је сценарио у домаћој верзији прилагођен нашем менталитету, а основна радња је иста, Магдалена нам објашњава да разлике ипак постоје.

- Анастасија се разликује од Фелон, по томе што постоји у другом времену и простору. Све улоге које играм су делом ја, јер им позајмљујем себе. Било да играм Соњу из "Злочина и казне" или Анастасију из "Династије", на крају дана ћу је увек носити са собом, али то не значи да сам то ја. И увек ћу бити задовољна ако радим оно у шта верујем, ако успем да је разумем и оправдам себи - прича за "ТВ Новости" Магдалена Мијатовић и додаје да су јој неке особине које поседује послужиле као основа за разумевање лика Анастасије.

- То можда нису особине које код себе волим, али јесу оне које Анастасију чине живом.

Наша саговорница, рођена Београђанка, завршила је глуму на новосадској Академији уметности, у класи професора Бориса Лијешевића. Осим на сетовима "Династије", где проводи по 12 сати дневно, ангажована је и у позоришту у Новом Саду. Док машта о томе да једног дана добије улогу Катарине Ивановне из "Злочина и казне", прича нам да жели да ради на себи, као и да можда оде у иностранство. На кастингу за српску "Династију" изабрана је међу сто кандидата, за улогу промискуитетне наследнице балканског богаташа.

- У том тренутку сам и даље била на факултету, тако да су ми осећања била помешана, да ли ћу успети паралелно да завршим факултет у року и кренем да снимам, како ће се моја класа носити са мојим одсуством са проба, да ли ће им то правити проблем... Али, ето, на крају се некако све решило и постигло. А поред тога, свакако сам била јако срећна, јер сам осећала да ми ова улога нуди много простора за стицање искуства. Ми, на сету, проводимо толико времена заједно да смо постали као једна велика породица, која је често јако уморна и неиспавана, некад весела и расположена за славље, некад носталгична, тако да заједно пролазимо кроз различите фазе и расположења. И све је, само никада није досадно.

Упркос великом интересовању гледалаца за "Династију", ви као да још нисте свесни своје популарности ...

- С обзиром на то да радим по цео дан, ретко кад срећем људе ван радног окружења.

Снимамо шест дана недељно, по дванаест сати дневно, тако да заправо немамо осећај да се икада и разилазимо. Али, драго ми је када на друштвеним мрежама читам поруке људи који прате серију и који су пожелели да своје утиске поделе са мном.

По чему се српска верзија "Династије" издваја од других сапуница на нашим каналима?

- Не пратим домаће сапунице да бих могла да направим поређење, али колико сам схватила, сапунице се махом снимају у студију намењеном за снимање таквих серија, а мање на локацијама. Ми, међутим, доста снимамо на различитим локацијама, тако да верујем да се српска верзија "Династије" због тога и визуелно разликује.

Андреј Јемцов, Магдалена Мијатовић и Бане Поповић, Фото Зоран Јовановић/Пинк

Колико је реалистична прича о богатству у Србији? Може ли новац да буде мерило среће?

- Реалистична је. Свакако да и овде постоје људи који живе у другачијим условима него већина. Новац је мерило способности и моћи, али среће никада и нигде.

Гледаоцима је јасно да је Анастасија веома везана за породицу. Шта сте научили од ваших "телевизијских родитеља", Банета Поповића и Марије Каран (Александра у нашој, а Алексис у америчкој верзији)?

- Брат Стефан (Андреј Јемцов) и отац Бранко су Анастасији најважнији. Врло је блиска са братом који јој је све на свету. Бане Поповић је колега за пожелети, са бесконачно много стрпљења и љубави које посвећује сваком колеги и свакој сцени. Много сам од њега научила, како о овом послу, тако и о животу и радној етици. И радујем се да учим и даље. Са Маријом имам предиван однос. Она је врло предана и стрпљива колегиница и приватно ми је блиска пријатељица, са исправним животним начелима. Много ми је значила као подршка и особа од које могу пуно да учим.

Шта вам највише недостаје у овом времену, нарочито због веома динамичног ритма снимања?

- Не сећам се када сам последњи пут имала слободног времена на располагању, али углавном се трудим да га посветим породици и блиским људима и регенерацији организма. Моји пас и мачка су моји животни сапутници. Мачка Маза има 17 година и донела сам је кући још када сам била у основној школи. Она је мој алтер его и из мене извлачи умор. Волим је највише на свету. Када се после радног дана посветим мојим љубимцима, то ми усиса сву негативну енергију.


ЗА МЕНЕ СУ СВЕ СЦЕНЕ КОЈЕ СНИМАМ ИНТИМНЕ

ИМА ли разлике између снимања обичних и интимних сцена, које сте имали са Александром Радојичићем (Михајло, возач и телохранитељ Анастасијиног оца)?

- Често ми постављају ово питање. За мене су све сцене које снимам интимне. Школовала сам се да се бавим овим послом, а бавити се овим послом значи радити и такве сцене. И за мене то није много другачије од било којих других сцена, углавном, само гледаоцима делује тако. Имала сам среће да, на овом пројекту, радим са професионалцима и дивним колегама, од којих сам могла много да научим, а један од њих је свакако и Александар Радојичић - истиче Магдалена Мијатовић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)