КАМЕНИ СПОМЕНИЦИ ЗА ЕКРАНЕ: Радови Младена Миљановића у салону МСУ

М.А.К.

04. 11. 2021. у 16:52

У САЛОНУ Музеја савремене уметности, у Париској улици, у петак, 5. новембра, у 19 часова, биће отворена изложба "Смрт (на) екрану", Младена Миљановића, чији је кустос Мишела Блануша.

КАМЕНИ СПОМЕНИЦИ ЗА ЕКРАНЕ: Радови Младена Миљановића у салону МСУ

Фото промо МСУБ

Реч је о амбијенталној инсталацији, која се бави истраживањима слика смрти и смрти слике, а чији је тематски фокус на пандемији Ковид 19.

Део поставке која ће трајати до 31. јануара су рачунари, мобилни телефони и дигитални телевизори, које Миљановић  обликује техником обраде камена, материјала који се најчешће користи за обележавање смрти, односно за форме вечног помена, стварајући својеврсне споменике овим уређајима. 

Овај уметник узбудљиве биографије, рођен у Зеници, после средње школе коју је завршио у Добоју, похађао је Војну школу резервних официра.Пре него што је дипломирао, а потом и магистрирао сликарство на Академији уметности у Бања Луци,  радио је и у клесарској радионици на изради надгробних споменика. Тренутно је у процесу израде докторског уметничког рада на Факултету ликовних уметности у Београду, смер нови медији.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

САМА САМ СЕ ПРИЈАВИЛА ПОЛИЦИЈИ Псовао ми мртву мајку! Дара тукла мушкарца од 2 метра - побеснела на Амиџића: Шта ти је смешно!