ПАНЧЕВАЧКИ ЏЕЗ ФЕСТИВАЛ: Прве вечери српски и амерички музичари

В.В.С.

03. 11. 2021. у 15:12

НA 24. издању Панчевачког џез фестивала, које ће се одржати од 4. до 7. новембра у Дворани Културног центра Панчева, биће одржано једанаест концерата интернационалних састава музичара из Србије, САД, Италије, Грчке, Бугарске, Аустрије, Хрватске, Мексика, Јапана, Аустралије, Немачке и Швајцарске.

ПАНЧЕВАЧКИ ЏЕЗ ФЕСТИВАЛ: Прве вечери српски и амерички музичари

фото: Семјуел Бертхат

Фестивал ће отворити концерти поставе Blazin Quartet нашег бубњара Срђана Ивановића, и младих нада америчког џеза - вибрафонисте Joela Rossа и саксофонисткиње Lakecie Benjamin. Овај састав је дискографски дебитовао 2009. године, а пажњу домаће јавности први пут је привукао након објаве албума Jalkan Bazz који је продуцирао Рамбо Амадеус.

У наставку вечери наступиће америчка постава Joel Ross Good Vibes. Са својих 26 година, Joel Ross је већ један од водећих вибрафониста савременог џеза. Као дечак свирао је бубњеве у црквеном бенду, да би коју годину касније прешао на вибрафон, а уз ова два инструмента свира и клавир на коме често компонује. До сада је снимио два студијска албума, и то оба за легендарну издавачку кућу Blue Notе, која је препознала генерацијски таленат.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЖЕЛИТЕ ЛУКСУЗАН, АЛИ НЕ ПРЕТЕНЦИОЗАН ХОТЕЛ: Јако леп, уредан хотел који одише миром, чека вас у Хадаби, једном од центара Шарм Ел Шеика