ЖИВОТ НА ОБОДИМА РИА ДЕ ЖАНЕИРА: Промоција књиге бразилског писца Марсела Сантоса у Новом Саду

С. Б.

28. 10. 2021. у 18:41

НЕПОСРЕДНО, отворено, уз читање одломака, мноштва питања и срдачног, садржајног разговора, у новосадској књижари „Булевар букс“, бразилски писац, Марсело Сантос и преводилац са португалског језика, Јован Татић, представили су роман „Фавела: непознати свет“.

ЖИВОТ НА ОБОДИМА РИА ДЕ ЖАНЕИРА: Промоција књиге бразилског писца Марсела Сантоса у Новом Саду

Фото: С. Б.

Аутор, који је одрастао управо у дивљем насељу града кариока, карневала и фудбала, а већ осам година живи и ради у Београду, знатижељним Новосађанима приближио је посебан свет на ободима Риа де Жанеира као и јединствене „законе“ и правила која важе у фавелама.

Он је на српском језику, уз карактеристичан, симпатичан нагласак, говорио о сопственом одрастању, сценама из личног искуства од којих су се тек понеке, веома сличне, појављивале у разним штивима и филмским записима. Велики број љубитеља писане речи, који су поштовали безбедносне мере против Ковида 19, показао је изражени интерес па је представљање књиге потрајало двоструко више од уобичајеног термина. На крају, уследило је фотографисање са читаоцима уз неизоставни потпис на корице романа.ж

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)