ГРАД НОВИ САД СЕ ПРЕДСТАВЉА У ДУБАИЈУ: Европска престоница Културе на светској изложби

С. Бајић

28. 10. 2021. у 18:31

НОВИ САД, који ће првог дана Нове године званично понети епитет „Европска престоница културе“, биће представљен на светској изложби „Експо 2020“ у Дубаију у суботу, 30. октобра, у оквиру програма „Дан европских престоница културе на павиљону Италије.

ГРАД НОВИ САД СЕ ПРЕДСТАВЉА У ДУБАИЈУ: Европска престоница Културе на светској изложби

Фото В. Величковић/Промо

То потврђују у Фондацији „НС ЕПК 2021“ која ће српску Атину представити на међународном форуму „Европске престонице културе и нови европски Баухаус: како изградити прелепа, одржива, инклузивна места“, у суботу, 30. октобра, од 9 часова, што ће бити емитовано и на Фејсбук страници града.

- Међународни форум ће кроз конкретне примере показати како престонице редизајнирају наше животне просторе тако што премошћују светове културе и науке, укључују грађане и промовишући приступачност. С тим у вези, Нови Сад ће акценат ставити на мрежу културних станица, као јединствен модел културе, који укључује установе, организације, уметнике и грађане и подиже просторне капацитете града у служби уметности и културе - кажу у НС ЕПК 2021.

Кључне у децентрализацији културе у Новом Саду, културне станице одиграле су важну улогу од почетка пандемије коронавируса, пружајући подршку локалној сцени, посебно кроз прошлогодишњи конкурс „Уметници. Сад!“, али и кроз програмске лукове „Дочек“ и „Калеидоскоп културе“, све то уз програме најразличитијих уметника и организација који се свакодневно реализују, постављајући тако мрежу културних станица већ сада као легат града, након године титуле.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)