СВЕ ПЛЕШЕ, ПА И ДРВЕЋЕ: Богат програм Института за уметничку игру

М.А.К.

27. 10. 2021. у 17:56

ТОКОМ новембра Институт за уметничку игру припрема седам премијерних пројеката, два регионална гостовања и једну аудицију.

СВЕ ПЛЕШЕ, ПА И ДРВЕЋЕ: Богат програм Института за уметничку игру

Декамерон 2020 Институт за уметничку игру

Предстојећег викенда (30. и 31. октобра ) у Студентском парку, у Београду, премијерно ће бити изведен пројекат "Дрвеће плеше" - ДАХ театра, у сарадњи с Институтом за уметничку игру с почетком у 20 часова.

На сцени београдског Студентског културног центра, потом ће, 5. новембра, премијеру имати плесна представа "Убили смо маму (замало)" у кореографији Алисе Оравец, 10. новембра на Великој сцени Театра "Вук" - "Практични водич кроз сујеверје" кореографкиње Катарине Илијашевић. Фестивал сценског покрета и кореодраме у Косовској Митровици, чији је организатор Факултет уметности у овом граду, припремио је од 3. до 7. новембра перформанс "Ја лутка - I a doll" и видео рад "I still belive" Марине Буквучки, плесну представу "Декамерон 2020" Мине Ћирић, као и видео радове "Рекли су јој да је фокус најажнији" Катарине Илијашевић и "Раја" Јоване Грујић.

Плесна представа "Шелтер" у кореографији Кристофа Беранжеа и Жонатана Пранлас-Дескура гостоваће на сцени Загребачког плесног центра (16. новембар) и Хише културе у Цељу (19. новембар). У оквиру међународног пројекта "Други начин комуникације", у Оставинској галерији 20. новембра  биће изведен перформанс "Хафетопатија" нежане Арнаутовић Стјепановић. Плесна представа "Игра с митом" Александра Илића имаће београдску премијеру 22. новембра на сцени Дома културе Студентски град, а на истој сцени 24. новембра премијерно ће бити приказан филм "64.74",  Катарине Стојковић. У извођењу компаније Балет младих 27. новембра биће изведен гала концерт у кореографији Амалие Миндутриу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)