ПРЕМИЈЕРНО У БЕОГРАДУ: "Јужни ветар 2 - Убрзање" 2. новембра у биоскопима (ФОТО)

А. П.

26. 10. 2021. у 16:42

ПОСЛЕ више од три године, Мараш, Баћа, Софија и Лука се враћају новој авантури у режији Милоша Аврамовића. Филм „Јужни ветар 2: Убрзање“ премијерно стиже 2. новембра у Комбанк дворану, а два дана касније и у све биоскопе у Србији и Црној Гори.

ПРЕМИЈЕРНО У БЕОГРАДУ: Јужни ветар 2 - Убрзање 2. новембра у биоскопима (ФОТО)

Фото: Јадранка Илић

- "Јужни ветар 2" представља везу између првог дела који је публика већ видела и трећег који тек треба да настане – казао је редитељ Аврамовић на конференцији одржаној у ресторану „Коло“ у ТЦ Галерија, после новинарске пројекције филма.

- Наслов филма је вишеслојан. Његово значење се односи на саму динамику и структуру филма, али и на улоге, на време које истиче и на опште убрзање у животима ликова.

Наслов, по речима актера, указује на динамичнији, али и продукционо захтевнији филм. Пун је акционих сцена, неочекиваних заплета и још драматичнијих обрта. У наставку приче главни јунак, шеф београдског подземља, Петар Мараш, принуђен је да се поново врати на улицу и упрља руке када његов рођени брат упадне у невољу.

РАЗВОЈ ЛИКОВА

Предраг Мики Манојловић, који тумачи лик Драгослава Цара, навео је да се у филму унутрашњи односи и догађаји развијају.

-Тако се и лик Цара мења, односно његов однос са њему драгим људима. То сматрам доста добрим елементом сваког филма, када имамо људске односе који су развијени - рекао је Манојловић.

- Мараш на плећима сада носи далеко већу одговорност и опасност. Он се налази под притиском, због тога и долази до тог убрзања. Труди се да буде испред догађаја, али га догађаји престижу, ма колико он јурио – објашњава Милош Биковић који тумачи главног јунака.

Косценариста Петар Михајловић навео је да је сценарио за први филм настао "из суште потребе да се младалачки исприча једна нова прича на један нови начин".

- Овом филму од почетка приступамо на један мало другачији начин. Разликује се жанровски, драматуршки, а променили смо и амбијент. Мислим да је гледаоцима овим пружена прилика да исте ликове виде на један нови, другачији начин - истакао је Михајловић.

Поред главних глумаца који понављају своје улоге из првог дела, Биковић, Миодраг Радоњић, Јелена Стојиљковић, Лука Грбић, Александар Берчек, значајан део кастинга чине бугарски глумци – Маријан Валев, Захари Бахаров, Мак Маринов... Ту је и млада британска глумица Анастасија Еверал у улози Ели.

Након биоскопске дистрибуције, филм ће се наћи на платформи Телеком Србија.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)