"ФАМИЛИА ГРАНДЕ" КАМИЈ КУШНЕР: Ова књига о инцесту потреса француску јавност већ пет месеци

Д.Б.М.

26. 10. 2021. у 13:45

НОВОСАДСКА "Академска књига" је објавила ексклузивни роман "Фамилиа гранде" о скандалу с инцестом који је покренуо друштвене дебате у Француској и у целом свету.

ФАМИЛИА ГРАНДЕ КАМИЈ КУШНЕР: Ова књига о инцесту потреса француску јавност већ пет месеци

Академска књига

Ауторка Камиј Кушнер, кћерка познатог француског лекара и политичара Бернара Кушнера, у књизи оптужује очуха, једног од најпознатијих француских политиколога и медијских личности Оливија Дијамела, за сексуално злостављање њеног брата близанца када је имао 13-14 година. Око 300.000 књига "Фамилиа гранде" се у Француској продало за месец дана, а Дијамел је дао оставку на свим функцијама.

Ово је прича о тајни коју је позната париска интелектуално-левичарска породица чувала више деценија. Открити је и све уништити, или лагати да се не изгуби наклоност оба родитеља, питања су која побуђују отровну кривицу и граниче се са смрћу. Оливије Дијамел наговорио је своју жртву на ћутњу, а мајка Евлин Пизије стала је у заштиту супруга речима: "Осим тога, није било содомије. Фелације су ипак нешто сасвим друго". Ово је запаљива прича жене која се најзад осмелила да исприча нешто о чему је "фамилиа гранде" дуго ћутала.

Камиј Кушнер је универзитетски професор права. "Фамилиа гранде" је њена прва књига.

 
 
 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)