РЕГИОНАЛНА НАГРАДА "МАЛИ ПРИНЦ": Награђен роман Данице Благојевић, "Загрли месец"

Д. Б. М.

25. 10. 2021. у 15:33

РОМАН "Загрли Месец" Данице Богојевић у издању "Лагуне" награђен је регионалном наградом "Мали принц" за најбољу дечју књигу објављену у Србији, Црној Гори, Босни и Херцеговини и Хрватској протекле године.

РЕГИОНАЛНА НАГРАДА МАЛИ ПРИНЦ: Награђен роман Данице Благојевић, Загрли месец

Лагуна

Награда је Даници додељена на овогодишњем Међународном дечјем фестивалу "Везени мост" у Тузли, а састоји се од бронзане статуе Малог принца, рада академског вајара Енеса Сивца, плакете и новчаног износа.

- Велика је част добити ово признање, тим пре што су и неке од мени веома драгих књига награђене баш на овом Фестивалу - рекла је Даница. - Драго ми је што је жири препознао важност саме теме романа 'Загрли Месец' те што ће се та прича проширити и на суседне земље. Заправо, већ смо договорили будућу сарадњу, у циљу да скренемо пажњу шире јавности на проблеме које имају деца која су попут мојих јунака.

Роман "Загрли Месец", који је илустровала Александра Илић,  је топла и промишљена прича о спознаји да прихватање истине носи са собом и неописиву магију. Луна је у новој школи, у пубертету и у великим  проблемима: сви прате њене влогове о супер девојкама, треба да глуми у "Ромеу и Јулији", многи је не разумеју и... можда се заљубила. Луна најпре мора да научи да престане да обмањује оне с којима се свакодневно сусреће... али и себе! У томе ће јој помоћи њен млађи брат Југ, који није обичан дечак, и једна прича о зачараном псу...

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)