ПРЕМИЈЕРА "ПОСЛЕДЊЕГ ДВОБОЈА" У ЛОНДОНУ И ПАРИЗУ: Филм ће од 14. октобра бити у биоскопима

Д. Б. М.

27. 09. 2021. у 22:13

ДВЕ свечане премијере филма "Последњи двобој". У Лондону је главна глумица епске драме о издаји и освети - Џоди Комер представила филм у Одеон Лукс биоскопу на чувеном Лестер тргу, док је током вечери париска публика могла на црвеном тепиху да поздрави редитеља филма Ридлија Скота, главну глумицу Џоди Комер и косценаристкињу Никол Холофценер. Своју светску премијеру филм је имао на Филмском фестивалу у Венецији.

ПРЕМИЈЕРА ПОСЛЕДЊЕГ ДВОБОЈА У ЛОНДОНУ И ПАРИЗУ: Филм ће од 14. октобра бити у биоскопима

FOTO: Promo

Филм "Последњи двобој" рађен је по истоименој књизи Ерика Џагера, док су на сценарију радили Мет Дејмон и Бен Афлек, двојац који је прошли пут био награђен наградом Оскар за најбољи сценарио за филм "Добри Вил Хантинг". Оставрење је рађено по истинитој причи о борби на живот и смрт која се десила 1386. године у Француској када је супруга витеза оптужила његовог штитоношу и најбољег пријатеља за силовање.

Краљ Чарлс VI објављује да ће витез Жан де Каруж (Мет Дејмон) спор изазван сумњом да је његов штитоноша Жак ле Гри (Адам Драјвер) силовао његову супругу (Џоди Комер) док је он био на ратишту, решити суровим двобојем.

Једну од главних улога у филму има Адам Драјвер, глумац који последњих година ниже успехе на холивудском звезданом небу. Публика га памти као оца из филма "Брачна прича", као Кајло Рена из "Звезданих стаза", док је ове године на Канском фестивалу заједно са Марион Котијар добио овације за мјузикл "Анет".

Домаћа публика ће дугоочекивано остварење "Последњи двобој" моћи да гледа од 14. октобра на великом платну у биоскопима широм Србије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)