"ДАНИ СРПСКЕ У СРБИЈИ": Гостовање бањалучке представе "Странци у ноћи" у нишком Народном позоришту

В.В.С.

20. 09. 2021. у 18:56

ПРЕДСТАВА "Странци у ноћи" Народног позоришта Републике Српске из Бањалуке гостује на сцени Народног позоришта Ниш, у понедељак 27. септембра, у оквиру манифестације "Дани Српске у Србији". Аутор је Ана Ђорђевић, а Слађана Килибарда потписује адаптацију драмског текста и режију представе. Писана је по мотивима вишеструко награђиваног италијанског филма "Потпуни странци" .

ДАНИ СРПСКЕ У СРБИЈИ: Гостовање бањалучке представе Странци у ноћи у нишком Народном позоришту

Народно позориште Ниш

- "Странци у ноћи" нису само пуки приказ утицаја развоја технологије (у конкретном случају мобилних телефона и друштвених мрежа) на међуљудске односе. Они су минуциозни портрет огољености и самоће данашњег модерног света. С партнером или соло, с потомством или без њега, љубав као исконска потреба за припадањем, модерном човеку постаје терен исклизнућа. Страх од искреног припадања претвара се у страх од живота као таквог. Зато је лакше навући маску и бити неко други, отпоран, нерањив и свемогућ -истиче редитељка Слађана Килибарда.

Играју Слађана Зрнић, Николина Фригановић, Миљка Брђанин,Борис Шавија, Жељко Еркић, Владимир Ђорђевић, Рок Радиша и Софија Ристић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)