СЕЋАЊЕ НА БАРДА: Осми фестивал "Дани Данила Лазовића"

А. РОВЧАНИН

20. 09. 2021. у 18:54

ФЕСТИВАЛ "Дани Данила Лазовића", осми по реду, одржаће се у Прибоју од 22. до 25. септембра - после једногодишње паузе која је била узрокована пандемијом короне.

СЕЋАЊЕ НА БАРДА: Осми фестивал Дани Данила Лазовића

Фото Приватна архива

Фестивал је посвећен барду нашег глумишта Данилу Лазовићу и на њему се, по традицији, студенти из земље и региона такмиче у казивању поезије.

Победник фестивала осваја Повељу "Данило Лазовић" и новчани део награде у износу од хиљаду евра. Ове године у стручном жирију су проф. др Радован Кнежевић, председник, Светлана Дрињаковић, продуцент, филмски и телевизијски редитељ, Мина Лазаревић, глумица, Андрија Милошевић, глумац, и Ангелина Лукић, глумица и организатор смотре "Песниче народа мог".

"Дани Данила Лазовића" биће отворени изложбом слика српских глумаца "Сенке успомена", аутора Лазара Ђембера. Планиран је и концерт староградске музике, а на свечаном отварању гостоваће и глумице Ива Штрљић и Тијана Максимовић.

У сусрет фестивалу, недавно је на згради прекопута Дома културе у Прибоју, нацртан мурал са ликом Данила Лазовића, дело младог уметника Николе Голоцевца, а покренута је и иницијатива да установа културе где је Данило начинио прве глумачке кораке понесе назив по глумачком великану.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)