И НАЈБОЉИ НА ВИДЕО БИМУ: Финале конкурса “Арт тима” у Параћину, стигло више од 2.800 фотографија из 43 земље (ФОТО)

З. РАШИЋ

17. 09. 2021. у 20:05

ЉУБИТЕЉИ фотографије у Параћину окупили су се синоћ на тргу испред Градске билбиотеке “Др Вићентије Ракић” да путем видео-пројекције погледају Међународну изложбу уметничких фотографија “Петрус”.

И НАЈБОЉИ НА ВИДЕО БИМУ: Финале конкурса “Арт тима” у Параћину, стигло више од 2.800 фотографија из 43 земље (ФОТО)

Фото: Л. И.

Кроз изложбу - коју су чиниле награђене фотографије, спровео их је Бојан Петровић из Фото-групе “Арт тим”, тако да је публика истински уживала у избору најбољих фотографија пристиглих из различитих делова света.

- Приказали смо избор 119 радова од тачно 2.847 фотографија, колико их је приспело на наш конкурс од четрдесетак уметничких фотографа из 43 земље са различитих континената – прича Петровић. - По пропозицијама за изложбу имали смо обавезу да примимо између 30 и 35 одсто фотографија, а ми смо прихватили већу бројку. Било је могуће слати радове на девет тема, а у међународном жирију први пут био је наш члан, фотограф из Параћина Милош Крстић.

Друга два члана жирија били су Крагујевчанин Александар Буђевац и Норманте Рибокаите из Литваније. Заједно су направили селекцију и доделили награде.

Међународна изложба “Петрус”, чији је организатор “Арт тим” у сарадњи са параћинском Библиотеком, под покровитељством је две међународне фотографске организације – Интернационалног удружења фотографа уметника (ИААП) и Фотографског удружења Америке (ПСА).

У овом последњем има доста чланова и ван америчког континента, а један од њих, Бојан Петровић, у њему има високо звање.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)