ОКРУГЛИ СТО О ЦИРКУСУ И САВРЕМЕНОМ ПОЗОРИШТУ: Велики скуп у Француском институту у Београду

В.В.С.

17. 09. 2021. у 16:26

САВРЕМЕНО позориште и циркус овог месеца су "резервисали" место на београдским сценама - у представама, дебатама, радионицама, сусретима у оквиру фестивала БИТЕФ и Циркоблакана, као и у оквиру пројекта Circus (must) SEE, посвећеног развоју савременог циркуса у Југоисточној Европи.

ОКРУГЛИ СТО О ЦИРКУСУ И САВРЕМЕНОМ ПОЗОРИШТУ: Велики скуп у Француском институту у Београду

КомуникАрт

- Све ове манифестације приређују се, између осталих, и уз пордршку Француског института, а у њима ће учествовати многи француски позоришни и циркуски уметници, редитељи, есејисти, критичари - истакла је Катрин Фодри, аташе за културу Француског института у Србији.

Први на програму је 17.септембра Округли сто у Француском институту у Београду, у оквиру циклуса разговора и предавања о савременом циркусу, на тему "Укрштање савременог циркуса и позоришта - нове тежње и естетике у области сценских уметности".

Овај догађај окупиће стручњаке из Француске и Србије, представнике институција и локалних организација, студенте факултета драмских и примењених уметности, а биће отворен и за све заинтересоване. Одвијаће се на француском и енглеском језику, уз симултани превод.

На скупу ће говорити: Розита Буасо, критичарка уметности и новинарка француског листа Ле Монде, Филип Кен, француски позоришни редитељ (који гостује на овогодишњем БИТЕФ-у са представом "Фарм фатал"), Ванеса Силви, представница Француског института у Паризу, Милан Манић, циркуски уметник, селектор фестивала Циркобалкана у Србији и оснивач Циркусфере, која је и коорганизатор овог округлог стола.

Разговор ће модерирати Катрин Фодри, аташе за културу Француског института у Србији.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)