ЛЕПОТА КУЛТУРЕ ПОД ВЕДРИМ НЕБОМ: Наш славни виолиниста и Војвођански симфонијски оркестар одушевили Новосађане

Ј.СИМИЋ

12. 09. 2021. у 12:35

НАШ славни виолиниста Стефан Миленковић и Војвођански симфонијски оркестар одушевили су синоћ бројне Новосађане концертом на,за ту прилику, затвореном за саобраћај Булеваром Михајла Пупина у непосредној близини здања Покрајинске владе.

ЛЕПОТА КУЛТУРЕ ПОД ВЕДРИМ НЕБОМ: Наш славни виолиниста и Војвођански симфонијски оркестар одушевили Новосађане

Фото: Калеидоскоп културе

Извели су дела Камија Сен-Санса, Мориса Равела, Ђерђа Лигетија и других великана класичне музике.

Пети концерт "Корзо" у организацији Фондације "Нови Сад - Европска престоница културе", а у оквиру Калеидоскопа културе увеличао је и маестро Александар Марковић, реномирани диригент са богатом европском каријером у улози шефа диригента Војвођанског симфонијског оркестра.

Захтеван продукциони подухват уједно је отворио и другу недељу Калеидоскопа културе, посвећену извођачкој уметности.Уочи самог концерта, директор Фондације "Нови Сад - Европска престоница културе" Немања Миленковић нагласио је да је одржавање концерта "Корзо" баш на тој локацији важно јер се концерт дешава између дела Брашована, Табаковића и Каћанског, чувених српских архитеката у периоду између два светска рата, појаснивши да ће управо на том месту 13. јануара идуће године Нови Сад и постати европска престоница културе.

Фото: Калеидоскоп културе

Немања Миленковић је поручио да виртуоз Стефан Миленковић и диригент Александар Марковић неће само једном годишње наступати у Новом Саду, већ да ће континуирано радити и наступати у будућој културној престоници Европе.

Виолиниста Стефан Миленковић је рекао уочи наступа да је био благо нервозан, истакавши да су концерти на отвореном фантастични.Није стрепео ни од сарадње са симфоничарима, оценивши да је рад са таквим уметницима увек, како је навео, природан спој, посебно нагласавши да „Нови Сад одувек живи културу“.

- Цео фестивал „Калеидоскоп“ обухвата дух Новог Сада, а то ће се тек осетити наредне године која ће бити у знаку европске престонице културе. Нови Сад је место где треба бити сада – казао је Стефан Миленковић који је од пре неколико месеци додатно везан за Нови Сад прихвативши понуду да буде уметнички директор Концертне дворане у новоизграђеној и велелепној Музичко-балетској школи у овом граду.

ПОНОСАН И ВУЧЕВИЋ

ОДУШЕВЉЕЊЕ концертом поделио је на свом инстаграму и градоначелник Милош Вучевић:

- Под ведрим небом нашег лепог Новог Сада вечерас се тачно у 20.22 сата зачула милозвучна мелодија, коју су "родили" наш виртоуз Стефан Миленковић и Војвођански симфонијски оркестар на Булевару Михајла Пупина. Уживао сам док су се ређала дела великана класичне музике, а новосадски "Корзо" увеличао је диригент Александар Марковић, маестро богате европске каријере. Поносан сам на све оно што је Нови Сад данас - град културе, љубави према уметности и грађана који су увек расположени да ту љубав пруже.- поручио је градоначелник Новог сада.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)