ИЗЛОЖБА ИВАНЕ ИВКОВИЋ У САЛОНУ МСУБ: О одговорности, аутоцензури, грешном задовољству...

М.А.К.

10. 09. 2021. у 18:35

У САЛОНУ Музеја савремене уметности 17. септембра од 19 часова биће отворена изложба Иване Ивковић "После вас".

ИЗЛОЖБА ИВАНЕ ИВКОВИЋ У САЛОНУ МСУБ: О одговорности, аутоцензури, грешном задовољству...

Салон МСУБ

Овај рад  представља наставак мултимедијских истраживања Иване Ивковић, започетих пре неколико година радовима као што је "Линије, редови, колоне" представљеним на 56. Октобарски салон, али и другим делима реализованим као site specific интервенције које укључују својеврсне table vivant ситуације и аранжмане. Ово као и претходна дела укључује  већи број учесника, односно извођача.

Пројекат "После вас" је, између осталог, и посвета Београду, прича о његовим и историјским искушењима многих генерација, о (анти)хероијма, исчекивању њиховог одласка, о незваничним химнама, аплаузима и разочарањима, о манипулацијама као начину живота и средству моћи, о одговорностима, аутоцензурама, грешном задовољству, о револуцијима кратког даха, о последицама без отрежњења...

Кустос изложбе је Мирослав Карић, а у њеној реализацији учествују глумци Владица Чулић, Жељко Максимовић, Петар Јовановић, Ђорђе Живадиновић Гргур, Оља Њаради.  Драматург је Јордан Цветановић, директор фотографије Иван Зупанц, монтажу видео инсталације потписује Владан Обрадовић. Звук је урадио Никола Радивојевић, дизајн Андреј Долинка, а 3д визуелизацију Немања Лађић. Због специфичности пројекта Салон МСУБ ће у периоду од 17. септембра до 20. октобра радити у измењеном режиму, од среде до недеље од 15 до 20 часова.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)