НАГРАДА ЛАДИКОВОЈ: Почео књижевни фестивал у Новом Саду

Ј. С.

07. 09. 2021. у 11:45

ПЕСНИКИЊА, преводилац, ауторка бројних перформанса али и глумица Каталин Ладик лауреат је Међународне књижевне награде "Нови Сад" коју додељује 16. Међународни новосадски књижевни фестивал у организацији Друштва књижевника Војводине.

НАГРАДА ЛАДИКОВОЈ: Почео књижевни фестивал у Новом Саду

Фото Н. Карлић

Фестивал је започео синоћ и трајаће до 8. септембра, а у новосадским кафићима и на Тргу републике угостиће више од тридесетак песника из Србије и иностранства.

Каталин Ладик, добитница награде коју јој је доделио жири - Јован Зивлак, председник, и чланови др Корнелија Фараго и Бранислав Живановић - рођена је у Новом Саду. Последњих година живи на релацији родни град - Будимпешта - Хрватска, али често гостује и у Београду.

- Рачунају још увек на мене, нису ме заборавили зато што нисам физички стално присутна овде и то ми је велика част.Заправо,откако не живим перманентно у Новом Саду, овај лепи град културе и мултиетичности присутан је све више у мојим делима,нарочито у прозној књижевности - рекла је Ладик јуче новинарима.

На фестивалу ће,међу осталима, учествовати и Дитер М.Греф из Берлина, аутор пет књига песама у издању значајних немачких издавачких кућа, Пабло Лопес Карбаљо, професор хиспаноамеричке књижевности у Мадриду и писац неколико запажених збирки поезије, а путем онлајн комуникације како би избегао дане изолације због короне у својој земљи, учесницима ће сеобратити Дејвид Бригс из Лондона, аутор три збирке песама и добитник награде "Ерика Грегорија" 2002. године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЖЕЛИТЕ ЛУКСУЗАН, АЛИ НЕ ПРЕТЕНЦИОЗАН ХОТЕЛ: Јако леп, уредан хотел који одише миром, чека вас у Хадаби, једном од центара Шарм Ел Шеика