"ХАЗАРСКИ РЕЧНИК" У ЧУВЕНОМ ЕСКОРИЈАЛУ: Ансамбл Народног позоришта гостује са балетском представом на фестивалу у Мадриду

А. В. В.

03. 09. 2021. у 16:15

БАЛЕТСКА представа "Хазарски речник - Ловци на снове" у извођењу Народног позоришта гостује данас у главном граду Шпаније.

ХАЗАРСКИ РЕЧНИК У ЧУВЕНОМ ЕСКОРИЈАЛУ: Ансамбл Народног позоришта гостује са балетском представом на фестивалу у Мадриду

Фото Промо

Наш ансамбл ће у Мадриду наступити у оквиру музичког фестивала Festival de Verano de Escorial, где ће имати част да изведу представу у вековном седишту шпанских краљева - Аудиторијуму у Ескоријалу.

Реч је о манифестацији која сваке године окупља уметнике из целог света, а ове 2021, први је фестивал који је отворио врата уметницима и публици. У балету ће наступити Соња Вукићевић, Сања Нинковић, Милица Јевић, Тијана Шебез, Мина Радоја, Љиљана Велимиров, Маја Стојаков, Милена Огризовић, Дејан Коларов, Милан Рус, Игор Пастор, Никола Бјанко, Хозе Иглесијас, Милош Живановић и Антонио Бибо.

Балет "Хазарски речник - Ловци на снове "премијерно је изведен на Великој сцени Народног позоришта у мају 2018. године, према роману Милорада Павића, у режији Ливије Пандур и кореографији Роналда Савковића. Музику за балет приредио је Мирослав Бако. Овај једночини балет, у копродукцији Народног позоришта и Мадленијанума, уједно, представља и омаж чувеном словеначком и европском позоришном редитељу Томажу Пандуру (1963-2016) који је драмску представу "Хазарски речник" поставио 2002. године на сцени београдског Сава центра.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
СЛУШАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА СРБИЈЕ И ЊЕГОВУ ОЦЕНУ СИТУАЦИЈЕ У УКРАЈИНИ Финско-немачки бизнисмен поделио снимак Вучића: Остало је четири месеца

"СЛУШАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА СРБИЈЕ И ЊЕГОВУ ОЦЕНУ СИТУАЦИЈЕ У УКРАЈИНИ" Финско-немачки бизнисмен поделио снимак Вучића: Остало је четири месеца

СЛУШАЈТЕ председника Србије и његову искрену оцену ситуације у Украјини, написао је финско-немачки технолошки бизнисмен Ким Дотком на Иксу, цитирајући председника Србије Александра Вучића.

16. 06. 2024. у 14:34

Коментари (0)

БУРНО ПРЕД СРБИЈА - ЕНГЛЕСКА! Пикси шокирао Енглезе, Тадић им поручио: Само пробајте!