ПО КОМЕ ЈЕ НАСТАО ЛИК ШОЈИЋА? Лане Гутовић је својевремено открио, од тог човека се није одвајао!

Новости онлине

25. 08. 2021. у 19:02

МИЛАН Лане Гутовић, легендарни српски глумац, преминуо је данас на Војномедицинској академији у Београду.

ПО КОМЕ ЈЕ НАСТАО ЛИК ШОЈИЋА? Лане Гутовић је својевремено открио, од тог човека се није одвајао!

Фото: В. Данилов/Танјуг/Зоран Жестић

Имао је богату глумачку каријеру, а једна од његових улога која се највише свиђала гледаоцима је чувени Срећко Шојић, ког је иградо у филмском серијалу "Тесна кожа" и "Бела лађа".

Лане Гутовић је својевремено гостујући код Огњена Амиџића у емисији "Амиџи шоу" објаснио како је настао лик Шојића. Како је рекао, Шојић је настао по узору на једног зидара.

- Тома зидар за равне кровове. Тома је радио школу у Кумодражу. Он је говорио тако "ч", "ћ", он је био Пироћанац. Дошао је код мене кући, да нешто уради и причамо о зиду који треба да уради, а тај зид је био шпански зид, био је грбав зид. Он вади оловку из ува. Извади, фљаш по овом зиду. (Ја кажем): "Немој, Томо! Шта радиш то?" (Тома Ланету каже): "Па ионако ово мораш да кречиш, малтеришеш ово. Не можеш ово грбаво, мора да буде гладак (зид)". Он је толико мени био симпатичан и драга личност да се ја нисам од њега одвајао као дете. Био сам стално са њим у друштву. И после тога ми је сасвим случајно пало на памет тај његов леп говор. Па сам први пут то играо у тој представи, у тој драми која се звала "Барабе", који је писао Миленко Вучетић и коју је режирао Александар Мандић. Била је на РТС-у. И после тога је тај лик се појављивао неколико пута и на крају завршио као Шојић у "Белој лађи" - рекао је Лане тада.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

СРПСКИ СОКО ПОЛЕТЕО ВИСОКО: Тријумфални наступ Ансамбла Коло у Националном театру у Будимпешти (ФОТО)