О ПОРОДИЦИ, КАРИЈЕРИ И ЉУБАВИ: Роман "Оно што се спасава од ватре" Кетрин Сентер о ватрогасцу Кеси Хенвел

Д. Б. М.

17. 08. 2021. у 18:54

АМЕРИЧКА ауторка Кетрин Сентер у роману "Оно што се спасава од ватре" ("Лагуна") истражује границе наде и љубави кроз причу о породичној трагедији.

О ПОРОДИЦИ, КАРИЈЕРИ И ЉУБАВИ: Роман Оно што се спасава од ватре Кетрин Сентер о ватрогасцу Кеси Хенвел

Лагуна

Кеси Хенвел ради као ватрогасац у Тексасу. И обожава свој посао, своју екипу и станицу. Уочи доделе одликовања сустижу је две сенке из прошлости. Два зла. Кеси мора оставити свој живот по страни и суочити се са личном ванредном ситуацијом. Одлучује се за "мање зло" и пристаје да се врати у Бостон, мајци која ју је оставила онда кад јој је била најпотребнија.

Стара бостонска ватрогасна станица умногоме се разликује од Кесине станице у Тексасу. Не само да оскудева у средствима и опреми већ је и жена у станици непожељни модерни додатак. Поготово ако је та жена херој, стручна и способна попут Кеси. Њено присуство једино прихвата симпатични новајлија ког тек треба да обучи. Али она о њему не сме да мисли. Најважније правило ватрогасаца је - никад се не забављај са другим ватрогасцем. Кеси оклева. Да ли да ризикује једини посао који воли и све што је тешком муком постигла? Чини се да је њен живот захватио снажан пламен и она мора да одлучи шта ће спасти: породицу, каријеру, љубав.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)