"ИГРАМ СЕ И РАЗМИШЉАМ" У ТРЦИ ЗА НАГРАДУ: Издање "Креативног центра" међу најбољим европским уџбеницима за предшколце

Д. Б. М.

16. 08. 2021. у 15:16

КЊИГА "Играм се и размишљам" Славице Марковић и Симеона Маринковића, са илустрацијама Николе Витковића и Марка Шерера, у издању "Креативног центра" нашла се у овогодишњем ужем избору за награду "Најбољи европски уџбеник" (Best European Learning Materials Award- BELMA) у категорији материјала за предшколце, коју додељују Франкфуртски сајам књига, Међународна асоцијација за истраживање уџбеника и образовних медија (ИАРТЕМ) и Европско удружење издавача уџбеника (ЕЕПГ).

ИГРАМ СЕ И РАЗМИШЉАМ У ТРЦИ ЗА НАГРАДУ: Издање Креативног центра међу најбољим европским уџбеницима за предшколце

Креативни центар

Свечано проглашење победника традиционално се одржава првог дана Сајма књига у Франкуфрту, у простору Образовног форума. Ове године због епидемиолошке ситуације награде ће бити додељене 20. октобра 2021, у 16 часова, на церемонији која ће бити одржана преко апликације ZOOM.

"Играм се и размишљам" је вишенаменски радни материјал намењен предшколцима који се бави основним математичким појмовима, али истовремено излази у сусрет и дечјој потреби за игром и покретом. Кроз 32 теме дете стиче потребне математичке компетенције које су му важне за припрему за полазак у школу. Новина коју овај материјал доноси јесте то што математички појмови нису дати само апстрактно, већ су повезани са ширим спектром активности, као што су вежбе обликовања, вежбе релаксације, традиционалне и савремене игре. На тај начин, поред интелектуалне радозналости, задовољена је и дечја потреба за игром, комуникацијом и телесним покретом. Уз сваку тему понуђена су и питања за размишљање, мотивациони текстови који могу бити покретач за истраживање и разговор, као и бројни занимљиви и подстицајни задаци.

Иначе, "Креативни центар" је већ седам пута освојио Награду за најбољи европски уџбеник.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЖЕЛИТЕ ЛУКСУЗАН, АЛИ НЕ ПРЕТЕНЦИОЗАН ХОТЕЛ: Јако леп, уредан хотел који одише миром, чека вас у Хадаби, једном од центара Шарм Ел Шеика