ПРЕДСТАВА "ЖИВОТ СЕ СА МНОМ ПОИГРАО" ОТВАРА ФЕСТИВАЛ: Премијера за почетак "Новог тврђава театара"

В.В.С.

03. 08. 2021. у 21:24

АМБИЈЕНТАЛНИ позоришни фестивал "Нови тврђава театар", осми по реду, ове године ће бити одржан од 3. до 9. септембра, на отвореној сцени испред Виле "Станковић" у Чортановцима. Прошлогодишње померање због короне из уобичајеног летњег периода у рани јесењи, показало се као знатно погодније за фестивал, па је то од сада стални фестивалски термин - поручују организатори.

ПРЕДСТАВА ЖИВОТ СЕ СА МНОМ ПОИГРАО ОТВАРА ФЕСТИВАЛ: Премијера за почетак Новог тврђава театара

Нови тврђава театар

На програму 8. "Новог тврђава театра" наћи ће се шест такмичарских представа и једна студентска, у част награђених.

Фестивал ће почети премијером представе "Живот се са мном много поиграо", у продукцији фестивала. Текст је заснован на истоименом роману Давида Гросмана, у драматизацији Дарка Лукића и режији Дина Мустафића. Следе представе "Југославија, моја дежела" (копродукција Гледалишча Копер и Позоришта Приједор), по роману Горана Војновића, у драматизацији Ивана Велисављевића, док режију потписује Марко Мисирача. Затим, нови комад Владимира Ђурђевића "Берачи снова", у поставци Божидара Ђуровића и извођењу Звездара театра из Београда. Из румунског града Георгени стиже представа "Несрећни" позоришта "Фигура Студио", док је представа "Пакао" рађена у сарадњи Хрватског народног казалишта у Осијеку и Осијечког љета културе, базирана на делу Дантеа Алигијерија и драматизацији Нине Скоруп, а у поставци Ивана Лео Лема.

Публика ће имати имати прилику да погледа и документарну драму "Остајем остати" у самосталној истраживачкој продукцији групе глумаца на језицима који се говоре у Војводини (Емина С. Елор, Јудит Ласло, Бенце Салаи и Роберт Ожвар), у режији Габриеле Црнковић. На дан затварања, у част награђених, студенти мастер студија Факултета савремених уметности извешће представу "Нарко база на селу", по тексту и у режији Виде Огњеновић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)