ВЕЧЕ МОЦАРТА И ОПЕРЕ "КАРМЕН" НА РОСИ ФЕСТУ: У оквиру летње оперске академије, 12. и 18. августа, на сцени Народног позоришта

В.В.С.

02. 08. 2021. у 14:20

РОСИ фест, летњи оперски програм, ове године ће се одржати од 6. до 18. августа у београдском Народном позоришту.

ВЕЧЕ МОЦАРТА И ОПЕРЕ КАРМЕН НА РОСИ ФЕСТУ: У оквиру летње оперске академије, 12. и 18. августа, на сцени Народног позоришта

Народно позориште у Београду

Прво интернационално такмичење младих певача посвећено је опусу Моцарта, у оквиру обележавања 230 година од смрти музичког генија. После завршеног онлајн конкурса, одабрано је седам финалиста који ће имати прилику да усавршавају свој оперски репертоар са предавачима Академије, док ће се публици представити на Гала концерту и такмичењу које ће се одржати 12. августа на Великој сцени Народног позоришта, под диригентском управом Стефан Зекића, директора фестивала.

Овогодишњи састав интернационалног жираја су: примадона Олга Макарина (Метрополитен опера, Њујорк), Катарина Јовановић (сопран, редован професор ФМУ), Анета Илић (сопран, редован професор ФМУ), Србољуб Динић (шеф диригент Националног театра у Брајншвајгу, Немачка), Ади Бар (један од водећих изреалских оперских диригената).

На завршној вечери академије, 18. августа, у Националном театру, биће изведена опера "Кармен" у режији Ане Григоровић, под диригентском палицом маестра Србољуба Динића, док ће насловну улогу тумачити перспективна израелска певачица Шај Тери. Jeдан од циљева пројекта је едукација, припрема и мотивација младих уметника и освајање нове оперске публике кроз иновативан приступ режијској поставци и интерпретацији дела.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)