ТАНГО ЏЕЗ КВАРТЕТ ПОНОВО У БЕОГРАДУ: Аргентински уметници наступају у "Гварнеријусу" у оквиру међународне турнеје

В.В.С.

02. 08. 2021. у 14:19

У ОКВИРУ своје 27. међународне турнеје аргентински Танго џез квартет поново је у Београду: Мартин Рао де Вита, бас, Хорацио Акоста, клавир, Маурицио Паскули, бубњеви, Густаво Фирмених, тенор саксофон и кларинет - наступиће у петак,13.августа у "Гварнеријусу".

ТАНГО ЏЕЗ КВАРТЕТ ПОНОВО У БЕОГРАДУ: Аргентински уметници наступају у Гварнеријусу у оквиру међународне турнеје

Гварнеријус

После четири године, београдска публика поново ће имати прилику да ужива у чаробном миксу џеза и танга и наступу врхунских уметника из Аргентине. Квартет комбинује мелодијске и ритмичке обрасце танга са хармонијом и импровизацијом џеза. Музика Танго џез квартета креће се од традиционалног танга до музике Астора Пјацоле, а да никада заправо није напустила "територију" џеза.

Иначе,све је почело када је саксофониста и кларинетиста Густаво Фирмених, са својим Танго џез квартетом, оживео плесне вечери у Буенос Ајресу. Те плесне вечери биле су уобичајене у златној ери танга, када су танго и џез живели заједно а свирани одвојено. Танго џез квартет предложио је спој заједничког за оба музичка правца и додао оно што је карактеристично за џез (а што тангу недостаје) - импровизацију.

Након изузетног успеха у Аргентини, од 2011. године, овај састав осваја и европску музичку сцену, наступајући у Немачкој, Француској, Белгији, Шпанији, Аустрији и Чешкој. После више од десет година непрекидних турнеја, Танго џез квартет заузео је истакнуто место на светској музичкој сцени, наступајући широм Европе, Сједињених Америчких Држава, Бразила, Африке, Русије и Кине.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)