НЕДЕЉА ПРОЂЕ - Дејан Луткић: Добра прича је најважнија!

Иван Ловрић

01. 08. 2021. у 08:25

ПРВИ глумачки потез имао је у кратком филму "Игра пиона", пре готово 30 година. Од тада вуче мајсторске потезе пред камерама и у позоришту.

НЕДЕЉА ПРОЂЕ - Дејан Луткић: Добра прича је најважнија!

Дејан Луткић / Фото Танјуг

Дејана Луткића од јуче гледамо у другој ТВ сезони "Швиндлера", где је и продуцент. Питамо га шта нам ова серија доноси ново.

- Нове ликове и мало другачији заплет и расплет. Потрудили смо се да сценариом и игром надоградимо прву сезону. За разлику од прошле, смештене у лето, сада се све дешава зими.

* Хоће ли бити узбудљивија, мрачнија и напетија од прве?

- Неће бити мрачнија, јер нам то није циљ, пошто се ради о специфичној комедији. А наравно да ће бити још узбудљивија.

* Јунаци ове серије враћају нас у тридесете године прошлог века. Да ли је епоха занимљивија за рад од садашњости?

- То пре свега зависи од самог сценарија. Епоха уме да буде кудикамо занимљивија. Можете да се наслањате на истините догађаје, али и да смислите своју причу, као што смо ми урадили. Онда се играте том причом како мислите да би требало.

* Истовремено сте глумац и продуцент. Колико се те "улоге" допуњују и колико једна другој сметају?

- Не могу да се допуњују. Само сметају једна другој. Моје глумачко биће се у појединим тренуцима буни против мог продуцентског.

* Права је поплава ТВ серија, не само код нас, већ и у свету. Може ли из квантитета да се роди квалитет?

- Мислим да може. У том мору има доста квалитетног садржаја. Има нажалост и оног који је ту само да би се попуниле рупе у програму.

* Добро је што има посла за глумце, јер у доба короне позоришта углавном не раде, а и мало се филмова снима.

- Моје колеге имају посла, и ко хоће да ради, има за то прилику. Понављам, упркос том квантитету, праве се и изузетно квалитетне серије.

* Најбољи је рецепт за сваку серију да се направи једноставна прича о људима. Без обзира на то да ли је реч о крими-жанру или нечем другом.

- Прича би увек требало да буде о људима и њиховим судбинама. Ево, на пример, Клинт Иствуд је на томе направио велики посао.

* Који су вам даљи глумачки и продуцентски планови?

- Снимаћемо ТВ серију "Зборница", причу о професорима, за коју је сценарио писао Влада Ђурђевић. Ако бог да, снимање би требало да почне средином или крајем септембра. Планирали смо да то дуго радимо. Ту сам и глумац и продуцент.

* Шта вам је још обележило протеклу недељу мимо заната?

- Био сам на кратком одмору са породицом и много ми је пријало што смо коначно провели време заједно, усредсређени једно на друго.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)