ЗАНИМЉИВА ПОСТАВКА У "АДЛИГАТУ": Отворена изложба "Египат очима српског путника - од Синаја до Западне пустиње објективом Виктора Лазића"

Д. Б. М.

31. 07. 2021. у 21:16

У МУЗЕЈУ књиге и путовања Удружења за културу, уметност и међународну сарадњу "Адлигат" на Бањици свечано је отворена изложба "Египат очима српског путника - од Синаја до Западне пустиње објективом Виктора Лазића".

ЗАНИМЉИВА ПОСТАВКА У АДЛИГАТУ: Отворена изложба Египат очима српског путника - од Синаја до Западне пустиње објективом Виктора Лазића

Адлигат

У присуству више амбасадора афричких земаља, чланова српског парламента и представника српске културе изложбу фотографија, као и друге поставке Адлигата обишао је генерал Калед Фода Садик, гувернер Јужног Синаја који управља једном од туристички најразвијенијих регија Египта, и целог тог региона.

На изложби су приказане 54 фотографије културних и природних знаменитости Шарм ел Шеика и пустињских оаза, две супротности ове велике земље. Нарочита пажња је дата необичним експонатима египатских музеја, као што су мумије крокодила и мачака, као и лицима људи - пијачним продавцима, деци, занатлијама, уметницима...

Фотографије из шест египатских оаза нарочито су значајне, зато што су ретки путници који су их све обишли и на овај начин документовали, а многе су и запрепашћујуће, због необичних облика стена и пешчаних дина које су се спонтано формирале у широком пустињском пејзажу.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)