КРАТКИ ПОЕТСКИ ФИЛМ "ОЛУЈА": Премијера 4. августа на друштвеним мрежама

В.В.С.

30. 07. 2021. у 13:28

ЗАВРШЕНО је снимање кратког поетског филма "Олуја" који је рађен за стихове истоимене песме Николе Раусављевића, инспирисаном осећањима везаним за злочиначку војну операцију "Олуја" из 1995. године, као и данима после ње.

КРАТКИ ПОЕТСКИ ФИЛМ ОЛУЈА: Премијера 4. августа на друштвеним мрежама

Зоран Карајић

Филм приказује човека ( у тумачењу Зорана Карајића, првака Шабачког позоришта), који је доживео прогон за време злочиначке војне операције "Олуја" и који је после тога остао потпуно сам. Превише горд да умре и превише скрхкан да би живео на други начин, спас од самоће тражи у раду на пољу и живи потпуно отупео на све што се око њега дешава. Филм, осим амбијенталних звукова и једне новинарске вести која на почетку подсећа ког датума је била "Олуја", прати казивање поменуте песме уз ауторску музику.

Како се наводи, циљ није да се подстакне мржња или обнови лоша крв између два народа већ да покажу осећања једног обичног човека који је проживео рат. Нада је да ће се (не)људи запитати: има ли смисла повредити друго људско биће. Премијера ће бити на годишњицу Олује, 4. августа на друштвеним мрежама, али и на неким телевизијским станицама.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)