ЈУБИЛЕЈ БОЈСА И МАНГЕЛОСА: Изложба у Галерији Гете института у Београду

В.В.С.

30. 07. 2021. у 13:29

ИЗЛОЖБА "Јозеф Бојс и Мангелос - 100 година и уметност данас" поводом стогодишњице рођења Јозефа Бојса, једног од најзначајнијих уметника светске уметничке сцене после Другог светског рата, и Димитрија Башичевића Мангелоса, једног од најзначајнијих уметника региона и родоначелника концептуалне уметничке праксе код нас - биће отворена од 26. августа до 18. септембра у Галерији Гете института, Уметничком простору У 10 и Новој галерији визуелних уметности НГВУ у Београду. Поред изложбе, поводом овог јубилеја биће организован и пратећи програм с округлим столовима, предавањима, пројекцијама филмова и ТВ емисијама.

ЈУБИЛЕЈ БОЈСА И МАНГЕЛОСА: Изложба у Галерији Гете института у Београду

КомуникАрт

На изложби посвећеној обележавању стогодишњице рођења Јосефа Бојса у галерији Мењачница Гете Института биће изложене фотографије, графике и мултипли из личне колекције Карла Хајнца Руменог и Мангелосови радови из колекције Фонда Илија&Мангелос и приватне колекције из Загреба.

Карл Хајнц Румени, колекционар Бојсове уметности, потврдио је организаторима да су на располагању за изложбу 40 сигнираних графика и мултипла, 45 сигнираних плаката, 50 сигнираних поштанских дописница и позивница као и 20 сигнираних каталога-књига.

У оквиру сарадње са Гете институтом у Сарајеву у Загребу, изложба ће се након Београда у нешто измењеном облику приказати и у Музеју савремене умјетности у Бањалуци и у Музеју сувремене умјетности у Загребу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)