ХОЋЕ ЛИ СЕ ВУК И ВЕРА ИЗБОРИТИ ЗА СВОЈУ ЉУБАВ? Почело снимање наставка популарне серије "Тајне винове лозе"

Ј. БАЊАНИН

31. 07. 2021. у 11:23

МОТИВИ дрвенасте пузавице, њених плодова и "божанског нектара", који од грожђа настаје, протежу се кроз уметност одвајкада, а наставиће да нас "опијају" и са малих екрана у серији "Тајне винове лозе".

ХОЋЕ ЛИ СЕ ВУК И ВЕРА ИЗБОРИТИ ЗА СВОЈУ ЉУБАВ? Почело снимање наставка популарне серије Тајне винове лозе

Фото Met Ro Productions

Узбудљива сага о две виноградарске породице, љубави, тајнама и злочинима привукла је огромну пажњу гледалаца и постала неизбежна вечерња забава за милионе који су помно пратили неочекиване догађаје и мистериозне заплете. У првих 36 епизода многе приче нису разјашњене, те обожаваоци жељно ишчекује наставак. Сада ће сви они моћи да одахну јер је снимање нових 36 епизода, у продукцији кућа "Телеком Србија" и Met Ro Productions, почело ове недеље.

- Огромна гледаност првих 36 епизода, које представљају полусезону серије, довела је до снимања наставка, односно комплетирања једне сезоне. Током снимања и емитовања серије харао је ковид, што је отежало снимање, али и повећало гледаност, јер су људи углавном морали да седе код куће и гледају ТВ. Наша прича је била довољно интригантна, из дана у дан, па је шест дневних приказивања, ако рачунамо премијере на Суперстар ТВ и РТС и по две репризе на оба канала, пратило између 2,8 и 3,2 милиона људи дневно, што је рекорд. Цела екипа носи велико бреме успеха прве полусезоне серије. Сада се боримо да направимо наставак који ће бити на истом и мало већем нивоу - каже за "ТВ новости" извршни продуцент и један од редитеља серије Дејан Караклајић.

Први део виноградарске саге, поред Караклајића, режирали су Марко Манојловић, Коста Ђорђевић и Ана Марија Роси, а у другом делу долази до промена у екипи иза камере.

- Редитељи су Горчин Стојановић, Ана Марија Роси, а у тим уводимо и младог редитеља Марка Глушича. Као и до сада, ја ћу бити резерва и бићу редитељ у монтажи и постпродукцији - каже нам Караклајић.

Серија "Тајне винове лозе" настала је по Караклајићевој идеји и литерарном предлошку Мирјане Бобић Мојсиловић. Главни писци приче су Ива Митровић и Марко Поповић, а у тиму сценариста су и Давид Јаковљевић, Сара Радојковић, Дејан Прћић, Данило Бракочевић и Милица Недељковић.

- Серија је и даље породична, мелодрамска са елементима трилера, али и много обрта. Многи ликови у овој полусезони доживеће неочекиване трансформације, које проистичу из нових догађања. Мислим да је серија "Тајне винове лозе" отворила интересовање гледалишта за вино и показала муке процеса прављења доброг вина. Желели смо, такође, да покажемо српско село на другачији начин - истиче Караклајић.

Великој популарности серије свакако су допринели главни глумци, Војин Ћетковић и Слобода Мићаловић, у ликовима Вука Томовића из Војводине и Вере Смиљанић из Неготинске Крајине. Поред Вука, упознали смо његовог брата Зорана (Небојша Миловановић), његову сестру Ружу (Анита Манчић), супругу Јелену (Милица Зарић), ћерку Ању (Вања Ненадић), братанца Ивана (Лука Грбић) и покојног таста Радула (Миодраг Кривокапић), док су уз Веру у добру и злу били синови Марко (Марко Васиљевић) и Немања (Драган Петровић), комшиница Миртеа (Дара Џокић), али и локални криминалац Паун (Александар Срећковић). Многи су се питали какву улогу ће имати лик који се појавио на крају прве сезоне, а ког тумачи Никола Којо, шта ће бити са багрином након што је виноград изгорео, хоће ли Јелена пристати на развод од Вука, који су били мотиви Вериног мужа Ненада (Александар Ђурица) када је запалио виноград и хоће ли се Вук и Вера изборити за своју љубав.

- Окосница приче је и даље вино. Главна радња врти се око багрине, производње "Теодоре" и једног баш новог вина, које Зоран прави на северу. Никола Којо игра Косту, повратника из Немачке и бившег Радуловог момка, који долази да помогне Јелени, када јој је отац убијен. Током целе серије откривају се, мало по мало, Костини прави мотиви. Његова жена Теа, коју ће тумачити глумица Наташа Јањић, музички је продуцент велике европске музичке куће и помаже Ивану да направи каријеру. Наравно, и у једном и у другом случају ствари се компликују, заплићу и расплићу - открива нам Дејан Караклајић и додаје да главним ликовима неће бити лако. - Вук и Вера, поред своје велике љубави, имају "пртљаг" из дотадашњег живота који им се и даље упетљава у однос. Веру мучи прошлост, јер трага за начином боље производње "Теодоре", а прогоне је разни "духови" који се мешају и у њен однос са Вуком. У прошлости се појављује лик њене мајке, коју ће играти Слободина млађа сестра Драгана Мићаловић. Вук је такође преоптерећен, не само односом са Јеленом, са којом се разводи, већ и односима са братом и сестром. Бори се и са догађајима из прошлости своје породице, када је био дете, који се озбиљно рефлектују на његов садашњи живот.

ЕМИТОВАЊЕ ТЕК ИДУЋЕ ГОДИНЕ

КАДРОВИ серије "Тајне винове лозе" обиловали су прелепим, руралним пејзажима граничних подручја Србије, а у наставку, чије емитовање се очекује 2022. године, прича се неће селити из околине Палића и Рајачких пимница. Како сазнајемо од Дејана Караклајића, још нешто се неће мењати - темпо рада и мере заштите.

- Максимално ћемо се придржавати свих мера заштите. Први дан снимања почео је тестирањем обе екипе. Маске, хигијена сета и стално прање руку биће пракса заштите. Снимаће се до половине октобра, пет дана недељно, по 12 сати дневно. Ово је индустријска производња ТВ програма, која поред брзог снимања мора да гледаоцима донесе квалитет серије - објашњава нам Караклајић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)