ИСКРЕНО ЈЕ САМО НЕПОВЕРЕЊЕ: Премијера друге сезоне серије "Швиндлери" на Суперстар ТВ

Јл. Б.

30. 07. 2021. у 15:46

КАДА је изгледало да премијера нема на видику до јесени, кабловски канал Суперстар ТВ нас је изненадио.

ИСКРЕНО ЈЕ САМО НЕПОВЕРЕЊЕ: Премијера друге сезоне серије Швиндлери на Суперстар ТВ

Фото Атос филм

Већ од суботе, 31. јула, викендом у 21.00, имаћемо прилику да гледамо расплет забавне приче која никог није оставила равнодушним. Пред нама је 12 епизода друге сезоне серије "Швиндлери", која ће, по свему судећи, бити још узбудљивија, мрачнија и напетија. Сценарио је написао Адам Ранђеловић, по идеји коју је поставио Ђорђе Милосављевић, режију потписује Слободанка Радун, док су за продукцију задужене куће "Атос филм" и "Телеком Србија".

У препорођену, процвалу Паланку, која је таман заборавила на причу о лозу и милиону динара, стижу црна удовица, генијални почетник и краљ швиндлера, свако са својим циљем. Нова и стара лица се преплићу, сукобљавају, стварају савезе, увлачећи у швиндлерај чак и најнедужније становнике Паланке, чиме се и коначно брише танка граница између "поштених грађана" и "поштених превараната".

Постаје јасно да се од мрачне прошлости, како појединачне тако и оне која се крије иза Потемкинове фасаде Паланке, не може побећи. Убрзо, мистериозни дошљаци бивају уплетени заједно са мештанима у непроверену причу о бајковито великом богатству, похрањеном негде у Паланци, које тражи и највећа криминална организација Краљевине Југославије. Убице долазе из мрака, превара је пре свега питање шарма, искрено је само неповерење, а посред тога - самоубилачки идеализам и сан о љубави великој као поезија. Питање је само шта ће бити болније: крвави окршај који се стуштио као неминовност, или неизбежно суочавање са самима собом.

- "Швиндлери" су другачија прича у времену где су конвенције понашања другачије. Сада, у модерном добу, можемо да се играмо свиме што нам је доступно, а мање смо артикулисани него слој друштва који смо покушали да представимо, иако су и они били склони томе да налазе пречице и манипулишу како би дошли до циља. Играм романтичног преваранта, који проналази старију госпођу, па придобија њену љубав цвећем, поезијом, пажњом, лепим манирима, а онда иде за њеним парама - каже за "ТВ новости" Славен Дошло, који у наставку игра главног преваранта, песника Александра.

Од нових јунака издваја се мистична, црнокоса Ана Беговић, коју тумачи Катарина Жутић, а Дејан Луткић ће се појавити не као Отон Муха, већ под правим именом свог лика - Ковиљко Игњатовић. Поново ћемо видети Драгана Јовановића, Бранку Пујић, Анђелу Јовановић, Невену Вукес, Дубравка Јовановића, Радоја Чупића, Марка Гвера, а нове ликове тумачиће и Небојша Циле Илић, Јована Балашевић, Андреј Шепетковски, Вукашин Јовановић...

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)