НОВИ ХЕРМАН И КОНСТАНТИН: Нови стрипови у издању "Чаробне књиге"

Марина Мирковић

20. 07. 2021. у 14:14

БРИТАНСКИ стрипски сценариста и романсијер Сајмон Спуријер, аутор награђиваних серијала, који годинама ради за највеће америчке издаваче, "Марвел" и DC, потписује (уз Арона Кембела и Матијаса Бергару) два тома "Хелблејзера", која су током недавне "Стрипоманије" промовисана у издању "Чаробне књиге".

НОВИ ХЕРМАН  И КОНСТАНТИН: Нови стрипови у издању Чаробне књиге

Фото промо

"Печат људских беда" и "Најбоља верзија себе" наслови су тих томова, који садрже причу о Џону Константину који се враћа у Лондон, његовом животу - таман на време, пошто његов стари крај тоне у све дубљи мрак. Преварио је смрт и проклетство више пута него што памти, али никад баш овако. Некад давно, усред магијског рата који се водио кроз безброј будућности, Џона Константина је убио свемоћни противник. Али неким чудом, усред магије, лудила и тајних планова, у свет је враћена старија, мудрија, вештија верзија Константина, верзија која се врло добро сећа сваке секунде живота који је пошао погрешним путем.

Сада, док се у Лондону, који тоне у натприродну таму, бори против дивљих, немогућих звери на небу, у Ламаншу или краљичиној ергели, мора да се запита зашто је друга шанса дата баш њему, последњем човеку који је заслужује... И зашто немогућа сила која је запосела његов град има тако познато лице?

Нове авантуре старог Џона Константина, као и досадашње, прожете су до сржи застрашујућим окултизмом, мрачним типовима свих фела и неизбежним мирисом дувана.

Нешто сасвим другачије, у едицији "Стари континент", из пера аутора култних стрипова Хермана Ипена, су "Торњеви Боа-Морија".

Фото промо

Часни витез Емар од Боа-Морија поставио је пред себе немогућ задатак - да једног дана опет угледа торњеве свог замка Боа-Морија, из ког је протеран, И потпуно је посвећен том циљу.

Та одлука ће га осудити на дуго путовање, право средњовековно лутање широм Европе, па све до палестинске земље.

Током путешествија сусретаће се са многим искушењима и изазовима. Стећи ће увид у највећу људску беду и бол, али и доживети прелепа пријатељства и љубави. Но ма шта га у његовом напредовању снашло, неће изгубити убеђење да ће једног дана повратити свој посед и вратити се свом пореклу. Авантура га, притом, ни у једном часу неће заобићи...

У овом Хермановом ремек-делу историјског стрипа, које стоји напоредо са славним Џеремајом, до изражаја долази пуна раскош приповедачког и цртачког талента овог франко-белгијског уметника, док са виртуозном прецизношћу пред читаоцима рекреира европски средњи век, пун прашине и крви, суровости и лепоте.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)