КАД БОГАТСТВО ПОСТАНЕ ТЕРЕТ: На сету теленовеле "Коло среће"

Јл. Б.

16. 07. 2021. у 15:46

КАКО се мења човек, а како његово окружење када се обогати преко ноћи, сазнаћемо од јесени, на ТВ Прва, у новој домаћој теленовели "Коло среће", која настаје у продукцији куће "Смарт медија".

КАД БОГАТСТВО ПОСТАНЕ ТЕРЕТ: На сету  теленовеле Коло среће

Фото Н. Скендерија

Прва сезона ће имати најмање 200 епизода, сценарио је адаптирао Душан Јанковић, а режију потписују Владимир Алексић и Милан Коњевић. Главна јунакиња је Мара Ракетић, коју игра Нела Михаиловић, вредна и скромна самохрана мајка двоје одрасле деце. Растрзана између жеље да обезбеди новац за опстанак породице и бриге о укућанима, доживљава обрт какав се реткима дешава - постаће једна од најбогатијих особа у земљи.

- Серија почиње на пијаци, где ври живот и где Мара ради. Већ у старту видите да је Мара омиљени лик. Била је омиљена у вароши и пре него што је добила новац. Насмејану Мару сви воле, а насмејана Мара можда и најтеже живи од свих. Она је честита, поштена, здраве памети, реална, рационална, велики борац, упорна и увек насмејана и ведра без обзира какав и колики терет носи, а њен терет је велик јер садржи тајне из младости, тежак живот у ком се сама бори да прехрани породицу, прерану смрт супруга и околности у којима јој ништа не иде наруку - открива за "ТВ новости" Нела Михаиловић. - Таква Мара преко ноћи постаје богата толико да може да обезбеди и себе, и децу, и унуке. Тема серије јесте да ли уопште новац доноси срећу, да ли подразумева срећу јер можда може донети неку врсту задовољства, ако се паметно искористи. Нису ово нова питања, али је веома интересантно посматрати их кроз призму конкретних ликова и њиховог подношења терета богатства. Свако се према томе односи онако какав му је базични карактер, а због новца неке особине се брже покажу. Мислим да ће Мара изаћи као победница у борби са новцем.

Марину породицу чине њени родитељи, син и ћерка, и преко њих се прелама цела прича, како за "ТВ новости" објашњава Милан Коњевић:

- Када Мара и њена фамилија добију паре, откривају се нови односи, тајне из прошлости, праве трилерске приче које се укрштају у том малом месту близу Београда. Људи у мањим срединама живе исто као и становници великих градова, али битну разлику прави то што се сви познају. Када су сви повезанији, јаче су и позитивне и негативне везе. Зато у серији имамо велике љубави и пријатељства, али и још већа непријатељства и анимозитете.

Улоге у серији тумаче и Војислав Воја Брајовић, Јелица Сретеновић, Горан Радаковић, Љиљана Драгутиновић, Миленко Павлов, Љубинка Кларић, Андреј Шепетковски, Тијана Печенчић, Зоран Пајић, Вјера Мујовић, Иван Заблаћански...

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)