СИМПОЗИЈУМ СКУЛПТУРЕ: У Кикинди сутра почиње јубиларни сазив симпозијума “Терра”

Р. Ш.

05. 07. 2021. у 22:26

ФАНФАРЕ и музика Дувачког оркестра у уторак увече испред галерије “Терра”, у центру Кикинде, свечано ће означити почетак јубиларног, 40. Интернационалног симпозијума скулптуре “Терра”.

СИМПОЗИЈУМ СКУЛПТУРЕ: У Кикинди сутра почиње јубиларни сазив симпозијума “Терра”

ФОТО: Р.Ш.

У поменутој галерији, као и свих претходних година, биће отворена изложба скулптура насталих на колонији пре годину дана, а део ће бити постављен и на градском тргу. Тако ће Кикинда, као и протекле четири деценије, у јулу бити у знаку вајара и познате ликовне колоније.

Део уметника који ће стварати скулптуре у атељеу “Терра” већ је стигао, руке у глину уронило је двоје од укупно седморо вајара, које је позвао Слободан Којић, директор Центра за ликовну и примењену уметност “Терра”. Ове године своје идеје у глини ће реализовати Ана Корвер са Новог Зеланда, Тамами Ичимура из Јапана, Линус Риеплер из Аустрије, Владимир Новак из Хрватске, а из наше земље вајари Петар Сибиновић, Ранко Драгић и Сања Радусин.

- Званично отварање симпозијума је 6. јула, јер смо чекали да се уметници окупе, са сви слете у Србију. Врло смо задовољни што позвани вајари могу да дођу, тако да је све спремно за одржавање симпозијума – изјавио је Којић.

Последњих неколико година симпозијум има пратеће програме, па ће ове године “Терра кидс” имати вајарске радионице за децу, биће организована промоција сонета Јасне Миленовић под називом “Плес Лепенског вира”, а у оквиру музичког програма “Терра вива” наступиће ди џејеви и мултимедијални уметници.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)