САРАДЊА ЊУЈОРКА И БЕОГРАДА: Истраживање дигиталног перформанса од 1. до 3. јула у УК "Пароброд"

В.В.С.

28. 06. 2021. у 13:05

CultureHub платформа из Њујорка, позориште La MaMa и београдски уметнички колектив Eho animato, организују међународни скуп под називом "Солидарност: дигиталне стратегије за креативну отпорност", који ће се одржати од 1. до 3. јула, у УК "Пароброд" у Београду.

САРАДЊА ЊУЈОРКА И БЕОГРАДА: Истраживање дигиталног перформанса од 1. до 3. јула у УК Пароброд

УК Пароброд

Сусрет у Београду биће прво окупљање међународне CultureHub заједнице од њеног настанка. Ову глобалну платформу основали су Позориште Ла МаМа и Институт за уметност у Сеулу и већ једанаест година, колико постоји, CultureHub представља простор за повезивање уметника широм света, пружајући им прилику да критички промишљају извођачке праксе у контексту нових технологија. Овим догађајем колектив Eho animato из Београда (који чине позоришни и мултимедијални уметници), на известан начин наставља вишедеценијску уметничку размену коју Ла МаМа негује са позоришним ствараоцима са ових простора. 

Богат програм ће чинити низ радионица, дискусија, презентација, као и дигиталних перформанса. Међу учесницима налазе се Миа Ју (Mia Yoo), директорка Позоришта Ла МаМа и Били Кларк (Billy Clark), директор CultureHub, као и уметници из САД, Европе и Србије. Тридесет пет уметника из седам земаља (писци, глумци, перформери, плесачи, редитељи, луткари, визуелни уметници, програмери, ВР уметници) радиће на развоју форме дигиталног перформанса и откривању начина на које се данас извођачке уметности и нове технологије прожимају. Истраживаће у каквом су односу виртуелно и сценско тело, да ли је аватар врста лутке, како тело, прича и медији делују заједно. 

Резултати ове међународне уметничке сарадње биће представљени кроз заједнички перформанс последњег дана скупа, 3.јула у УК "Пароброд".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)