ДОЛАЗИ МЕХТА! Најављен наступ славног диригента

М. Н. М.

25. 06. 2021. у 09:45

ЈЕДАН од највећих диригената данашњице, чувени маестро Зубин Мехта, десети пут ће стати пред своје пријатеље из Београдске филхармоније, на гала концерту који ће се одржати 10. јула од 20 часова у Великој дворани Коларчеве задужбине.

ДОЛАЗИ МЕХТА! Најављен наступ славног диригента

Фото П. Митић

Концертни догађај године, десети сусрет маестра и филхармонијског оркестра, дуго је планиран и очекиван, а протећи ће у знаку Бетовена и Брамса.

- Изузетно сам срећан и поносан што се враћам једном од најдражих оркестра - Београдској филхармонији коју познајем још од давне 1958. године. Иза себе имамо дугогодишње пријатељство током којег смо стварали заједничку историју - изјавио је маестро поводом новог сусрета са Београдском филхармонијом.

За ову прилику Мехта је изабрао Бетовенову Пасторалну симфонију и Брамсову Симфонију број један.

Присутан више од шест деценија на светској музичкој сцени, легендарни маестро, у осамдесет петој години живота, активни је диригент немерљиве величине. Маестро је последњи пут предводио филхармонијски оркестар 2017. године као специјални гост првог концерта на отвореном у историји оркестра. Памте се бројни наступи, међу којима и донаторски концерт којим је Мехта помогао остварење великог филхармонијског сна - прву турнеју по САД, коју је оркестар успешно реализовао у октобру 2014. године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)